Възглавнички header 2017

Бебето ви има колики и плаче непрестанно? Спокойно – ето нещо на помощ!

Въпреки че доста често пишем на темата „колики” въпросите от потребители на сайта относно тази така деликатна и неприятна тема, съпътстваща първите седмици на почти всеки сладък мъник, не спират. Има не малко материали по темата, както в нашия сайт, така и на други места в интернет, но за да се преборите с коликите има няколко важни неща, които родителите трябва да разберат, прости принципи и точни продукти, които могат да бъдат използвани.

 

При коликите бебето изпитва болки в червата и е изключително раздразнително. Заради това си е често явление непрестанния и необясним плач при кърмачетата.

Изследванията на различни терапии, като смяна на кърмата със заместители, лекарствени терапии и разнообразяване на стойката на бебето са противоречиви. Да се съветва семейството "просто да изчака", както обикновено се прави не е достатъчно. Непрестанният плач може да навреди на връзката родител-дете, да бъде причина за дисхармония в брака и да увеличи риска от неправилно отнасяне с бебето.

Основното оплакване на родителите е продължителното плачене на бебето, започващо обикновено през първите 3 седмици. Макар, че детето може да плаче през целия ден, пиковият момент често е в късния следобед или вечерта. И нещо много важно: Коликите не са болест, а състояние на неудържим плач на иначе здравото бебе. Можем да говорим за КОЛИКИ когато (критерии на Wessel):

 • БЕБЕТО е по-малко от пет месеца
 • БЕБЕТО плаче повече от три часа на ден
 • БЕБЕТО плаче винаги след хранене
 • БЕБЕТО плаче най-силно между 6 часа вечер и полунощ
 • БЕБЕТО плаче в продължение на три или повече дни от седмицата
 • БЕБЕТО плаче през последните три седмици
 • БЕБЕТО плаче и няма медицинска причина за плача

Когато БЕБЕТО плаче:

 • плачът е силен и продължителен
 • лицето му е почервеняло и като че пламтящо
 • присвива колене кьм коремчето си или да ги държи изпънати и неподвижни
 • коремчето е твърдо на пипане
 • коремчето е подуто
 • изпуска газове
 • около устата се наблюдава посиняване (при малките бебета)
 • ръцете понякога са стиснати в юмрук.

Но как да се справим. Има различни медикаменти, но ние ви препоръчваме един доказал себе си продукт, за който най-малко сигурно сте чували – Colief.

 

Colief Капки за бебета са резултат от усилията на Мери Бъкли, една майка, която отчаяно се опитвала да намери решение за постоянно плачещото си бебе. Мери се обърнала към личния си лекар за помощ и го посещавала 2-3 пъти седмично с бебето си Ребека. Той предположил, че плачът на Ребека се дължи на недостатъчност на ензима лактаза и си спомнил, че в САЩ е виждал продукт, съдържащ ензима, който се добавял в диетата на хора с лактазна недостатъчност и им позволявал да ядат мляко и млечни продукти без неприятни странични ефекти.

На Мери и хрумнало, че този продукт може да се пригоди специално за бебета с временна лактазна недостатъчност. Първоначалните изследвания в болницата в Корк показали, че продуктът има облекчаващ ефект спрямо бебешките колики. Изследванията не били продължителни, но затова пък резултатите били значителни и били публикувани в професионалния месечник за хранене и диети - "Journal of Human Nutrition and Dietetics" през септември 1998 г. Те показали, че чрез разграждането на лактозата в бебешката храна, чрез добавяне на капки с ензима лактаза в млякото преди хранене, бебета плачели много по-малко.

Тези резултати били потвърдени от последвалите по-задълбочени изследвания в лондонската болница Guy's Hospital и отново били публикувани в "Journal of Human Nutrition and Dietetics" през октомври 2001 г.

 

Така, майчината решителност да се намери решение за проблемите на бебето става причина за развитието на продукт, който има потенциала да облекчи живота на бебетата, а и на родителите им.

Повече за продуктът и нещата, свързани с него можете да прочетете на: http://colief-bg.com

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: