Възглавнички header 2017

Наръчник за празнуващи родители

Безспорно Коледа и Нова година са сред най-прекрасните празници и са любимите на много от нас. Празничната суматоха обаче крие някои рискове за най-малките членове на семейството. Ще ви дадем няколко полезни съвета за безпроблемно изкарване на празника с бебе вкъщи.

 

1.Гости вкъщи

Събирането на много хора у вас и цялото внимание, което се изсипва на главата на детето, шумовете и изобщо всичко необичайно, което се случва може много да напрегне детето ви. За да не посреща малкото Коледа в нервен плач, помислете от рано за организацията. Ако планирате предварително, ще имате възможност любезно да отклоните желанията на много от роднините да ви посетят за празниците. Също така, ще измислите всяка подробност, така че да е максимално комфортно за детето. Препоръчваме ви, ако празнувате вкъщи, да осигурите свободна стая за майката и детето, където те да се изолират от суматохата. Постарайте се на околните да им стане ясно, че най-важно е детето и това то да не се пренатоварва. Следете, дали някоя добра баба не дава на бебето да опита „малко” мазна баничка или „трошица” от кюфтето на трапезата.

 

2. Пътувания

Новата обстановка и транспортирането могат да се окажат ненужно натоварващи за детето. Отново ви препоръчваме да предприемате действия след добре планирана организация. Изберете по-близка дестинация, обмислете как да осигурите максимален комфорт по време на пътуването. Премислете точно какъв багаж да вземете, за да не прехвърляте една през друга ненужни вещи, докато бебето плаче например. Много е важно да тръгнете на път с позитивна нагласа. Всички знаем, че семейните почивки често водят до изнервени ситуации – пътя, багажа, пренасянето, настаняването и т.н. Постарайте се това да не се отразява на настроението ви, защото детето ще го усети и ще се натовари допълнително. Представете си какво би било да не знаете нищо за околния свят, изведнъж да ви вземат и да ви заведат някъде и на това от горе мама и татко да са тревожни…мислете за бебето и се усмихвайте!

 

3. Празнична безопасност

По празниците обикновено домовете ни се пълнят с много нови неща. Бъдете внимателни с украсата. Бебето може да налапа части от гирляндите, игличките от елхата или каквато друга украса сте сложили. Също така може да се убоде някъде или ако вече ходи (с проходилка или без), направо може да обърне елхата върху себе си. Ако детето е подвижно, внимавайте залисани в подготовката по празника, да не го изпуснете да излезе на стълби или да отиде на друго опасно място. Бъдете изключително внимателни с всички лампички и камини. Погрижете се детето да не може да се спъне или заплете в украсата.

 

4. Нова година и фойерверките

За много хора сигурно е забавно и дори красиво да се хвърлят пиратки, да се палят фойерверки и безобидни бенгалски огньове. За родителите обаче тези „специални ефекти” добиват различни измерения. Струва си да помислите къде да посрещате Нова година, дори само, за да избегнете безбройните гърмежи и уплаха, който могат да причинят на бебето. Всеки сам трябва да прецени какво да направи, за да се изолира от тази шумна забава. Като начало е добре, това да не се случва на вашия балкон. За горящите „ефекти” можем само да предупредим, да контролирате нещо да не се запали, детето да не се изгори, както и (обърнете внимание) да не получи страх от пламъка. Последното може да стане, ако нещо пламне изведнъж и стресне детето.

 

5. Отпуснете се и изживейте празника

По-горе споменахме, че за бебето е много важно настроението на родителите. Затова опитайте да направите празника си такъв, какъвто вие го искате. Преди всичко се наспете предварително, за да бъдете енергични и да не сте изнервени. Бъдете спокойни, дори и нещо да се обърка. Оставете се на празничното настроение, отдайте се на любовта към семейството и щастието ви ще се прехвърли на бебето. Именно така се създават приказките от детството!

 

Екипът на Bebok.eu ви желае незабравими празници изпълнени с любов!

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

 Кидс Декор - чантичка за детска кухня

Кидс Декор - чантичка за детска кухня

Днес ви представяме най-новият продукт на приятелите ни от Кидс Декор - чантичка за детска кухня с бродирано име...
Запознайте се с малкия сладур Гидеон, който изобретява играчки от тригодишна възраст

Запознайте се с малкия сладур Гидеон, който...

Гидеон Рейнолдс е едва на седем години, но вече е кандидат за два патента за своите изобретения. Гидеон е дори...
ЧУДНИТЕ ПЪТЕШЕСТВИЯ НА БАРОН МЮНХАУЗЕН

ЧУДНИТЕ ПЪТЕШЕСТВИЯ НА БАРОН МЮНХАУЗЕН

Любител на приключенията, барон Мюнхаузен предприема безброй пътешествия по суша, въздух и вода.

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: