Header тениски

Първи ден у дома

 

 

Мили, майки!

Добре дошли в Семейството на Pampers!

Като всяка майка, вие заслужавате безкористна подкрепа в отглеждането на своето дете. А, сега зад вас застава една цяла общност. Ние създадохме това място специално за вас, за да имате възможност да споделяте своя опит и да обсъждате всички въпроси, които ви вълнуват, заедно с други майки и нашите експерти.

Винаги, когато имате от съвет, ние сме тук за вас, в Семейството на Pampers!

  

 

 

Първи ден у дома

 

Несъмнено, най-щастливият момент за всеки родител е първият ден на новороденото у дома – момент, изпълнен с много радост и вълнение за цялото семейство.

Къщата е предварително подредена: бебешкото легло е покрито с току що изпрани и изгладени чаршафи, а пелените и дрешките са прилежно сгънати, в готовност за новия член на семейството.

В този наистина вълнуващ момент е изключително важно майката и бащата да бъдат възможно най-спокойни, въпреки уплахата и бушуващите емоции. Така, те ще могат да  свикнат с малкия човек и той да свикне с всеки един от тях – процес, за който е необходимо време.

През първите дни у дома, родителят трябва да сменя пелените на новороденото веднъж на всеки три часа. За да подготви неговия тоалет,  трябва да измие бебето много внимателно с топла вода, да го намаже с овлажняващ крем и да постави пелената, която ще абсорбира влагата и ще осигури защита на бебешката кожа.

За да осигурят 5-звездна защита на бебешката кожа, пелените Pampers Premium Care предоставят уникална комбинация от супер мека материя с нежно усещане за памучна мекота. Плътно прилепващата пелена създава комфорта, необходим на бебето, за да изследва света. 

След седмия ден, ако времето го позволява, бебето може да направи първата си разходка. Когато то навърши един месец, е време и за първото посещение при педиатъра, който вече сте избрали. До този момент трябва сте направили здравен картон на малкия човек, за да въведете информацията от първата консултация.

Родители, много е важно да бъдете спокойни и търпеливи, докато свикнете с новия член на семейството, който ще се бори да заеме централно място не само във вашия дом, но и във вашите сърца.


 

 

 

 

 

Сподели и спечели

Разкажете ни как се чувствахте през първият ден у дома с новият член на семейството и двама от вас, на случаен принцип, ще спечелят по един комплект съдържащ пелени Pampers Premium Care, regular pack + пакет мокри кърички Pampers Sensitive

---

Благодарим за участието на всички! Печелившите от тази игра са Ивелина Попова и Катерина Парашкевова. Не пропускайте да участвате и в следващата.

 

Коментари:

стефи

18.03.2015

nie s moqta princesa se pribrahme predi 3 sedmici i oste se nagajdame. Oste ne mojem da si napravim rejim, mnogo se budi prez nosta

Хриси

19.03.2015

Първят ден у дома беше страшно вълнуващ с моето слънчице. Прибрахме се и всичко беше готово за нашето посрещане. Първата смяна на памперса беше страшно вълнуваща, но и малко плашеща, как ще хванеш бебчо, дали няма да го убиеш, но се справихме. Важна беше и храненето, но и с това се справихме. Детенцето ми се адаптира към тази среда на живот.

Силвия Миткова

19.03.2015

Беше много вълнуващо,постоянно я държах на ръце и го целувах по мъничките ръчички!Незабравимо е

Веси Костадинова

19.03.2015

Амиии първият ден бях леко в шок, в болницата тя много плачеше бях шашната, но след като тати я гушна у дома тя се успокои...
Винаги у дома е най-хубаво, там където е семейството!!!... :)

Веси Костадинова

19.03.2015

В болницата Криста много плачеше, беше неспикойна бях леко в шок, но след като тати я гушна у дома тя се успокои...
Най-хубаво е у дома със семейството!!!...

Ивелина Попова

19.03.2015

Първият ден у дома с бебчо беше страшно емоционален, приятно напрегнат и незабравим! Когато ни изписаха от родилното отделение и се прибрахме вкъщи, влязохме в детската стая и очите ми се напълниха със сълзи, бяха неудържими - от вълнение, от умиление, от радост, от щастие! А когато пристъпих към бебешката кошарка и се наведох да сложа в нея спящото в ръцете ми съкровище, сърцето ми щеше да излезе от гърдите, биеше като лудо, а сълзите ми капеха ли капеха! Това беше най-вълнуващия и най-емоционален момент от деня, както и от живота ми! Никога няма да го забравя!

Маги

19.03.2015

Първият ден вкъщи беше много вълнуващ. Малката някак усещаше топлината и уюта на своят дом , беше много спокойна и спинка цяла нощ без да се буди и тъй като използвахме "pampers premium care" нямахме проблеми с това. :)

Персина Ролинска-Иванова

19.03.2015

Бяхме много развълнувани и същевременно много притеснени дали всичко което правим за бебо е правилно и дали той се чувства добре. Е ползвайки Pampers, определено е спокоен и комфорта му е на лице :))

Любов Кайряк

19.03.2015

Първия ден у дома беше със чувство странно приятно, мисълта че сте трима а не двама те окрилява. Искаш да се грижиш за това малко парче чудо и в същото време най - голямото щастие от мисълта че си майка . Много е вълнуващо. До ден днешен, сме на годинка и три месеца, моментите заедно у дома са много специални и изпълнени със смях и радост на нови неща които приоткрива малкото ми чудо.

Елина Донсузова

19.03.2015

Първият ден с бебчо в къщи беше неповторим... изпълнен с невероятно много положителни емоции. Чувствахме се с таткото като различни хора! Нашето момченце запълва деня ни и го прави усмихнат!
Заедно с хубавите емоции имаше и притеснения разбира се, но много бързо всичко дойде на мястото си. А пелените Pampers, които ползваме и досега ни дават допълнително спокойствие, че бебчо е сухичък и се чувства добре!
Този ден за нас е незаменим и незабравим! :)
Надяваме се някой ден да се повтори! :)

Мартина Стефанова

19.03.2015

Чувствахме се много спокойни и щастливи заедно тримата...аз,бебе и нашия татко... :)))

Надя Вълкова

19.03.2015

Нашият първи ден у дома беше вълнуващ. Аз много се притеснявах дали ще бъда добра мама. Дали ще успея да се справя с всичко.Естествено от както нашето слънчице Стоян влезе в този дом,с него влезе и щастието.

Петя Лазарова

19.03.2015

Чувствах се леко шашната,няма да забравя как като сложихме малкия в леглото му ,казах:
- " Ами сега? Какво ще го правим?"
Свекъра ми каза : " Как,какво? Ще го гледаме " :D
Това беше ясно,но имах предвид,да му сменям ли памперса ,да го храня ли ? Но нещата се подредиха,просто трябваше да се вслушам в инстинктите ни :)

Мартина Стефанова

19.03.2015

Чувствахме се много спокойни и щастливи заедно тримата...аз,бебе и нашия татко... :)))

Валерия

19.03.2015

Вторият път бях по-спокойна, защото вече знаех за майчинския инстинкт, и че всичко се получава. Първият път в болницата много ми помагаха, и като се прибрах се чувствах малко несигурна. Е, всичко е наред! :)

Марта

19.03.2015

Първият ден у дома беше истинско чудо-бебе,гости,каката болна,аз недоспала,бащата все още празнуващ.Всичко беше доста вълнуващо. :)

Станислава

19.03.2015

Най—прекрасният ден, по скоро един от многото, които следват!

катя спасова

19.03.2015

Изключително спокойни и щастливи. Отдъхнахме си от тревогите около раждането и се насладихме на момента.

Виктория Петрова

19.03.2015

Никога няма да забравя не само първия ден у дома,а първите 3-4дни.Тъй като не бях спала в болницата изобщо за пет дена,когато се прибрах с малката у дома тя сякаш усещаше,че мама има нужда от почивка...Спеше по 5часа,будеше се да яде и пак заспиваше!Нито звук,нито някой чуваше че има бебе у дома!!!

Силвия

19.03.2015

Чувствахме се много по-спокойни в първия ден у дома.Бяхме развълнувани и същевременно притеснени,за това как ще се справим като начинаещи родители.

Аделина Веселинова

19.03.2015

Първият ден у дома...Даже първите няколко дни у дома...Дали не му е прекалено топло,а сега май му е студено.Смяна на пелени-изглеждаще толкова лесно,когато го правеше сестрата в болницата.А първото къпане на бебето вкъщи беше за мен най-стресиращото нещо в целия ми живот:) Като изключим всичко това,първите дни насаме с детето у дома са прекрасни!

Йорданк Рогачева

19.03.2015

Първите дни бяха,вълнуващи,радостни и щастливи,поради факта,че си имахме нов член на семейството :)

Адриана

19.03.2015

Чуствах се "Най-накрая вкъщи заедно" :) После бях "Ами сега" и накрая "Ще се справя"!

Marina

19.03.2015

Вълнуващо,странно но толкова хубаво,С баща му се бяхме втренчили в него всяко помръдване ни носеше неописуема радост.

Станислава Цветкова

19.03.2015

Беше прекрасно,почувствахме се много спокойни,щастливи и облекчени че всичко е минало наред и сме си вкъщи!Семейството ни вече е завършено-това си казахме! :)

valq

19.03.2015

пъя ден бях щаслива всички бяха до нас и ни серадва
ха един незабравим ден

Teodora Woodcock

19.03.2015

Първият ден и първата нощ бяха незабравими-през деня бебонката спа цял ден,за сметка на това си навакса през нощта и заспа чак в 05:00 сутринта.

Силвия

19.03.2015

Велико и неописуемо. Вече сме на 1 г. и 6 м.

Радосвета Динева

19.03.2015

И двата пъти - щастливи, спокойни и доволни, че сме си вкъщи и сме заедно :)

Десислава Тодорова

19.03.2015

Първия ден у дома... незабравимо усещане! Предварително подготвени цветни дрешки и пъстри чаршафчета очакваха новия член на семейството. С голямо нетърпение и радост посрещнахме с таткото това ново за нас начинание - бъдещи родители :-) Признавам, притеснението и напрежението витаеше около нас и даже ескалираше на моменти: " Дали се справям?""Така ли трябва?""Дали така е най-добре?" Въпроси, които вероятно всеки от нас си е задавал..., но вълнението и емоциите за най- хубавия дар са приказни и помнещи се от всеки родител!

Камелия Миланова

20.03.2015

Чувствахме се много по-спокойни в първия ден у дома.Бяхме развълнувани .Заедно с хубавите емоции имаше и притеснения разбира се, но много бързо всичко дойде на мястото си. А пелените pampers premium care, които ползваме и досега ни дават допълнително спокойствие.

Кристина

20.03.2015

Беше невероятно.. толкова ми беше спокойно и хубаво,че вече сме у дома с малкото човече :) той си беше послушен,спеше през цялото време,а аз не можех да му се нарадвам :) беше толкова малък и сладък... еххх :)

Владимира Димитрово

20.03.2015

Първия ден в къщи на моята бебка беше много неспокоина много плачеше неиса да засуче грам.Беше нервна само се мачех ме и аз и тя,но накрая като и дадох шишето с млякото и тя се укроти.Доктори те казаха че е мързеливо бебе.:D

Донка Иванова

20.03.2015

Беше един различен ден...някак страшен малко.Леко неспокоен,вече не бяхме само аз и моя мъж,при нас вече беше и нашата дъщеря.Всички много се вълнуваха да видят да я гушнат,а тя милата беше толкова спокойна и невинна. 1вата нощ беше малко страшна не знаех как ще се справим но всичко мина добре и свикнахме!Сега вече е голямо момиче което ще прави 3г и всеки ден е вълнуващ и различен.Тя е нашия живот!

Стефка Николова

20.03.2015

Първият ден когато се прибрахме беше доста "интересен".Сбрахме се тесен кръг от роднините,и беше голяма лудница. Всеки искаше да си поиграе с детето ,а тя за радост на всички, беше доста спокойна.Когато всички си тръгнаха стана доста по спокойно, но и по-притеснено.бяхме за 1 път сами с новият член на семейството ни. Но за наша радост всичко мина добре ,успяхме да я изкъпе(,макар и малко неловко ). А 1 нощ мина малко напрегнато,защото никой от нас не беше спокоен и не успяхме да се наспим.Но с времето свикнахме и всичко си дойде на мястото.

Татяна

21.03.2015

Най-неочаквано за мен - сякаш цял живот съм имала дете! Уж неопитна, а всичко беше все едно цял живот съм гледала новородени. Сама си изкъпах бебчето без да се притеснявам, не ми се спеше, въпреки че спях само по 3-4 часа в денонощието :)

Елена

21.03.2015

Незабравим и уникален момент за цялото семейство.чуството е прекрасно цареше спокойствие и хармония,радост и притеснение за това дали ще се справим идеално в отглеждането на нашето прекрасно мъжле

Катерина Парашкевова

21.03.2015

Момиченцето ни се роди месец по-рано. В болницата, може би като всяка жена, която току що е станала майка, се чувствах страшно изплашена и зашеметена от това, което се случваше, от отговорността, от новата роля, с която трябваше да свикна-бях станала майка!!!
Няколко дни по-късно се прибрахме вкъщи. Спомням си как седнахме на спалнята, от където можехме да наблюдаваме блажено спящото малко същество. Цялата стая ухаеше на нея.
Помня ясно момента- изведнъж всичките ми страхове изчезнаха, усетих прилив на невероятно, безумно щастие и осъзнах, че ще бъда най-добрата майка на света.
Мъжът ми, ( сякаш доловил мислите, които се въртяха в главата ми), сложи ръката си върху моята, погледна ме и ме попита: " Как мислиш, ще бъдем ли добри родители?"
"Най-добрите, за цял живот!"-отвърнах аз .

Илиана Божинова

23.03.2015

Като цяло идването на Софи бе много дълго чакано и след като тя се роди нямахме търпение да се приберем вкъщи. След дългото пътуване и голямото напрежение стигнахме усмихнати и щастливи. Всичко беше прекрасно и ние най-накеая бяхне изцяло хора,които виждаха смисъла в живота си...да първата работа бе да сменим памперса и след това да се настаним и да започнем с рутината,но от както нея я има всеки ден си заслужава и по слънчев

Радостина Лазарова

23.03.2015

Първият ден у дома беше дълго чакан. Бебенцето ми е недоносено и няколко пъти ни казваха-ще ви изпишем,няма да ви пишем. В крайна сметка ни изписаха за Бъдни вечер! Най-прекрасния подарък и най-щастливият първи ден! За нежната и чувствителна кожа на малката ни героиня се доверихме на памперс! Благодаря за сухото дупенце и спокойните нощи!

Кремена Рачева

23.03.2015

Мале,то беше една суетня,едно въртене :)!Голяма паника!Добре,че беше акушерката,която дойде,че малко се успокойха страстите!Тя ми показа,как да го окъпя,как да си цедя гърдите,как да го мажа и всичко,което успя за краткото време!

Илина Илиева

31.03.2015

Чуствах се много странно. Бях сама с бебо.Неуверена, страхлива, но упорита и сама си давах кураж, че ще успея да го окъпя облека и да му дам всичко необходимо

Вили Марковска

11.05.2015

Мили майки,за мен първият ден бе вълнуващ , неповторим ,но и доста напрегнаааат:))) Хубавото е ,че синът ми имаше режим още от първия ден . Будя го в 11.30 ,12 без 15 вечер и се буди в 5,30 6:))) И Въпреки това пак ми се спи...хаха

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: