Header тениски

Бебето ми има крусти – как да се преборим с тях?

Щом четете тази статия, то най-вероятно сте се сблъскали с един много често срещан проблем при малките бебета – появата на крусти. На първо място – няма причина за безпокойство. Близо 70% от бебетата са засегнати от така наречения млечен струпей, лющеща се кожа на главата, жълтеникави люспи, кожички, мехурчета, бебешка кал, млечни корички и т.н.

Те са резултат от прекомерна секреция на себум, който улавя мъртвите клетки на повърхността на кожата и образува корички.

Проблемът, който подчертаваме не се появява поради лоша хигиена, се среща много често, още след първата седмица от живота на бебчо, а понякога може да е наличен и до третата му годинка.

Крустите или бебешкият пърхут може да бъде описан по много от гореописаните начини и като цяло се характеризират с лека мазнина при допир. Именно в това се корени и проблема, който за щастие не е опасен и може да бъде сравнително лесно решен с помощта на съвременните медикаменти.

Появата на крустите може да засегне не само главата, а доста често и горната част на лицето, като най-важното, което трябва да запомните е да не ги махате насилствено, още повече с гребен, нокти или нещо друго остро – ще се появят повече, а можете да нанесете сериозни рани по толкова деликатна част от тялото като главичката на вашето бебче.

Сами по себе си крустите не са опасни и имат по-скоро естетичен недостатък. Те могат да се превърнат обаче и в добра среда за развитието на бактериални колонии или микози, заради което от bebok.eu препоръчваме да вземете мерки, а не да чакате да минат от самосебе си.

Обичайният съвет е: Внимателно измивайте главата на бебето с подходящ шампоан, а след това подхранвайте и се грижете за кожата на скалпа. Не се опитвайте да отстранявате крустите с нокти.

На пазара има много шампоани, предназначени за бебешки пърхот, но в последно време ние в bebok.eu открихме Colief Baby Scalp Oil. Той е подходящ за бебета над три месеца и възрастни.

Той е направен от специални масла от слънчоглед и маслина за оптимална хидратация и подхранване, шипка с омега -3 /- 6 мастни киселини, с антиоксидантно  и овлажняващо действие, богато на витамини. В него освен това има и лайка за успокояване и възстановяване на кожата, а наред с това има и витамин Е, който е естествен антиоксидант за възстановяване, защита и омекотяване на кожата.

Практиката ни показа, че редовната му употреба води до почти пълно премахване на неприятни проблем и главичката на бебенцето ви отново ще възвърне красивия си гладък вид.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Как да научите детето си да е самостоятелно

Как да научите детето си да е самостоятелно

Ако имате практиката да визуализирате непосредствените си планове и цели за деня, използвайки органайзер или...
Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Цели девет месеца сте се лишавали от нещо любимо, било то храна или напитка, и когато най-после този период...
Парти за разкриване пола на бебето – най-новият ритуал за очакващи родители

Парти за разкриване пола на бебето –...

Въпрос на време е да бъдете поканени на подобно парти, след като вече и у нас придоби широка популярност т.нар. Baby...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: