http://www.bebok.eu/article/2157

7 стъпки как да предпазим активното мъниче?

 

 

Мили, майки!

Добре дошли в Семейството на Pampers!

Като всяка майка, вие заслужавате безкористна подкрепа в отглеждането на своето дете. А, сега зад вас застава една цяла общност. Ние създадохме това място специално за вас, за да имате възможност да споделяте своя опит и да обсъждате всички въпроси, които ви вълнуват, заедно с други майки и нашите експерти.

Винаги, когато имате от съвет, ние сме тук за вас, в Семейството на Pampers!

  

 

 

7 стъпки как да предпазим активното мъниче?

 

Когато бебето се учи да ходи или пълзи, безопасността придобива напълно нови измерения. Следвай тези 7 съвета, за да предпазиш мъничето си, докато изследва дома.

 

Като родител е изключително вълнуващо, но и малко изнервящо да гледаш как бебчето започва да пълзи. Заедно с подвижността на детето идват и притесненията за обезопасяването на дома - неща, за които преди не си и помисляла.

Макар че нищо не може да замени бдителното родителско око, спазвай следните седем съвета, за да се увериш, че щом бебето започне да пълзи, ти и домът ти ще сте готови за това.

1. Слез до нивото на бебето – буквално

След като бебето започне да пълзи, опитай да лазиш из дома си, за да установиш кои предмети попадат в полезрението на твоето дете.

Това ще ти позволи по-добре да потенциалните опасности за бебето. Например, когато лазиш под бюрото, ще се сетиш за онзи рядко използван контакт.

2. Обезопаси стълбите

Ако у дома имаш стълби, трябва да поставиш предпазни врати заради бебето както в горната част на стълбите, така и в долната. Имай предвид, че ако ползваш врати, които се отварят чрез натиск, по-тежко бебе може да ги отвори. Монтираните в стената врати са по-безопасен избор.

3. Огледай за кабели

Увери се, че всички кабели са извън обсега на мъничето, включително за бебешките монитори и бебефони. Добра идея е да купиш щори и пердета без шнурове.

4. Обезопаси всички големи и тежки предмети

Щом проходи бебето, то ще се опитва да дърпа различни предмети. Увери се, че предмети като телевизор, микровълнова фурна, аквариум, библиотека, мебели и обемисти уреди – на практика всичко, което би могло да се издърпа напред и да падне върху бебето, е трудно достъпно и е монтирано на стената или закрепено за пода.

5. Заключи потенциално опасните помещения

Гаражът, мазето, банята, гимнастическият салон и домашният офис са все помещения, които представляват опасност за бебето. Всеки шкаф с почистващи препарати, бои, тежки инструменти, тежести, малки парчета или химикали от всякакъв тип, трябва да е заключен.

6. Покрий или обезопаси всички остри ръбове и контакти

Всички остри ръбове на мебелите трябва да бъдат покрити, а всички електрически контакти трябва да бъдат защитени с капаци за контакти.

7. Научи го да ходи безопасно

Когато бебето ти е готово да проходи, упражнявайте качване и слизане по стълби, като му показваш, че винаги трябва да се държи за перилата. Необходимо е да прибереш и всички килими, които могат да застрашат бебето от подхлъзване и падане.

Тъй като бебето започва да ходи из къщата, спазването на тези основни съвети за безопасност, ще ти даде известно спокойствие. Сега най-голямото предизвикателство е да го предпазиш!


 

 

 

 

 

Прочети още 4 важни стъпки за обезопасяването на средата на www.pampers.bg

 

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Как да научите детето си да е самостоятелно

Как да научите детето си да е самостоятелно

Ако имате практиката да визуализирате непосредствените си планове и цели за деня, използвайки органайзер или...
Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Цели девет месеца сте се лишавали от нещо любимо, било то храна или напитка, и когато най-после този период...
Парти за разкриване пола на бебето – най-новият ритуал за очакващи родители

Парти за разкриване пола на бебето –...

Въпрос на време е да бъдете поканени на подобно парти, след като вече и у нас придоби широка популярност т.нар. Baby...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: