Header тениски

Pampres и UNICEF: една животоспасяваща история от 2006 г. насам

 

 

Мили, майки!

Добре дошли в Семейството на Pampers!

Като всяка майка, вие заслужавате безкористна подкрепа в отглеждането на своето дете. А, сега зад вас застава една цяла общност. Ние създадохме това място специално за вас, за да имате възможност да споделяте своя опит и да обсъждате всички въпроси, които ви вълнуват, заедно с други майки и нашите експерти.

Винаги, когато имате от съвет, ние сме тук за вас, в Семейството на Pampers!

  

 

 

Pampres и UNICEF: една животоспасяваща история от 2006 г. насам

Всяка майка по света трябва да може да даде на детето си щастлив и здравословен старт в живота. Чрез подкрепата на UNICEF, Pampers помага за елиминирането на неонаталния тетанус  по света,  за да могат повече бебета да се радват на първите си усмивки…

 

Pampers започва партньорството си с UNICEF през 2006 г., за да се опитат да елиминират неонаталния тетанус – предотвратима болест, която всяка година убива 58 000 бебета в непривилигированите райони още през първия месец от живота им.

Неонаталният тетанус се предава на новородените в резултат от нехигиенични родилни практики, като например отрязването на пъпната връв с нестерилизирани инструменти, боравенето с мръсни ръце или третирането на връвта  със замърсени превръзки.

За съжаление, след като са заразени с болестта, за бебетата няма реално лечение – почти всички заразени новородени умират.

От началото на партньорството си с UNICEF, заедно с местните общности и власти по света Pampers предоставя възможност на повече майки от всички обществени сфери да дадат на децата си шанс да се усмихнат за първи път: 17 държави* елиминираха неонаталния тетанус с помощта на Pampers . Сега Pampers продължава да помага, защитавайки повече от 100 милиона майки и техните бебета,  но въпреки това има още много работа.

Независимо от напредъка през последните девет години, през 2015 г. неонаталният тетанус отнема живота на едно новородено дете на всеки 11 минути, така че подкрепяйки UNICEF, Pampers продължава да помага на все повече майки и бебета да се защитят от болестта.

Повече от 300 милиона ваксини са били доставени от 2006 г. до днес – почти колкото цялото население на САЩ – помагайки да се защитят  повече от 100 милиона майки и техните бебета по света. Финансирането от Pampers помага ваксините да стигнат, където са най-нужни. Също така са мобилизирани акушерки да образоват за ваксинацията дори и в най-отдалечените населени места, обучавайки майките за важността от хигиенични родилни практики, като основна стъпка от процеса.

Професор Линда Скот, експерт по международно развитие в Оксфордския университет, определи партньорството между Pampers и UNICEF като „истинска историческа иновация и хуманитарен пробив, показващ нов подход в борбата с глобалните проблеми и ролите, които компаниите могат да играят.“

Разбира се, има още много работа, но това определено е напредък към крайната цел на Pampers -  заедно с UNICEF да помогне за елиминирането на неонаталния тетанус навсякъде по света.

 


 

 

 

 

 

* Буркина Фасо, Камбоджа, Камерун, Кот д'Ивоар, Габон, Гана, Гвинея-Бисау, Лаос, Либерия, Мадагаскар, Мавритания, Мианмар, Сенегал, Сиера Леоне, Танзания, Източен Тимор и Уганда.

 

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Как да научите детето си да е самостоятелно

Как да научите детето си да е самостоятелно

Ако имате практиката да визуализирате непосредствените си планове и цели за деня, използвайки органайзер или...
Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Цели девет месеца сте се лишавали от нещо любимо, било то храна или напитка, и когато най-после този период...
Парти за разкриване пола на бебето – най-новият ритуал за очакващи родители

Парти за разкриване пола на бебето –...

Въпрос на време е да бъдете поканени на подобно парти, след като вече и у нас придоби широка популярност т.нар. Baby...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: