https://barbabebe.com/bb/index.php?route=product/product&path=61_59&product_id=50

С бабини отвари или професионални продукти срещу бебешките крусти?

Едно от най-притеснителните неща, с които близо 70% от родителите на бебетата се сблъскват още през първите седмици у дома са т. нар. крусти. Бебешка кал, млечни корички – има много имена, но това са онези неприятни мехурчета по главата на бебчо, които се образуват от прекомерната секреция на себум, който улавя мъртивте клетки на повърхността на кожата и образува корички.

Както разказахме в предната си статия по въпроса, те не са признак на лоша хигиена, а в повечето случаи не са и признак на по-сложен проблем. И въпреки че не са опасни, просто нямат естетичен вид, като опасността всъщност е да не се превърнат в добра среда за развитието на бактериални колонии или микози.

Те са познати още от времето на нашите баби и за това в мрежата можете да намерите не една и две рецепти и съвети, как те да се премахнат. Обичайният съвет е внимателно да се измие главата на бебето с подходящ шампоан, каквито има много на пазара, след което скалпа на бебчо да се подхранва и поддържа с друга козметика. В никакъв случай не трябва да се махат крустите с нокти, гребени или по някакъв друг груб начин, защото това може да доведе само до появата на по-големи проблеми.

Не рядко крустите се бъркат с друга често срещата болест при дечицата – Кел (косопас), който пък се причинява от микроскопични гъбички, които нападат кожата и корена на космите. В този случаи косата започва да опада на кръгли петна, а от корените на космите започва да тече гной, която замърсява обхванатото пространство. Обикновено оголеното място сърби. В такъв случай е хубаво да се обърнете към лекар, преди да взимате каквито и да било мерки сами.

Един бабин съвет, който може да помогне тук е намазването на главичката на детето със зехтин. Бабите препоръчват правенето на компрес на главичката с лайка и лекото и третиране с други полезни за кожата билки като смрадлика или дори белтък от яйце. Важно е обаче да не разранявате главичката на детето.

В бабините съвети няма нищо лошо и ние също, често ги прилагаме, но за да подходим към проблема адекватно е най-добре да се сдобием с модерна козметика, която се продава на пазара и която ще ни помогне бързо да решим проблема, без опасност за здравето.

Ако бебчето ви има много косичка е хубаво да го решите често с мека четка, а миенето и не трябва да става ежедневно с шампоан, дори и бебешки, за да не се изсуши и раздразни твърде много кожата.

Ние в bebok.eu препоръчваме да третирате главичката на бебето си с един от най-добрите продукти на пазара - Baby Scalp Oil на Colief. Това олио успокоява и овлажнява бебешката кожа, като може да се маже по цялото тяло, в зависимост от това докъде да се разпространили крустите. Олиото хидратира и подхранва кожата, като регулира себумната секреция на скалпа и балансира състоянието на кожата. Продуктът може да се похвали, че в себе си съдържа натурални слънчогледово и маслиново масла и е обогатен с активни масла от шипка и лайка. Освен това има витамини Е и С за здравето на кожата – превъзходен микс от всички бабини отвари, но смесен и превърнат в качествен продукт от професионалисти.

Ако вече сте се сдобили с такова олио – употребата е много лесна: Изсипете малко количество от олиото в ръцете си, върху кожата или скалпа на бебето и го втрийте с леки масажни движения до попиване. Олиото се абсорбира бързо, не оставя петна. Кожата е мека и успокоена.

Това със сигурност е един от най-решителните начини за справяне с бебешките крусти, които сме виждали.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Как да научите детето си да е самостоятелно

Как да научите детето си да е самостоятелно

Ако имате практиката да визуализирате непосредствените си планове и цели за деня, използвайки органайзер или...
Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Цели девет месеца сте се лишавали от нещо любимо, било то храна или напитка, и когато най-после този период...
Парти за разкриване пола на бебето – най-новият ритуал за очакващи родители

Парти за разкриване пола на бебето –...

Въпрос на време е да бъдете поканени на подобно парти, след като вече и у нас придоби широка популярност т.нар. Baby...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: