Възглавнички header 2017

Хепатит А – Болестта на мръсните ръце и как да се предпазим

Какво е хепатитът? Това е възпаление на черния дроб, което може да порази всички, включително деца и дори бебета. Има няколко вида хепатитни вируси, като A, B, C, които са най-чести, но също така съществуват вариантите Е и D, а по-рядко хепатит се причинява от бактерии, паразити, наследствено заболяване или прием на определени медикаменти.

„Болестта на чистите ръце” – така е известен хепатита в неговия A вариант. Конкретно тази форма се причинява и разпространява от изпражненията от човек на човек. Въпреки че се среща по-рядко при децата, едно бебе да речем спокойно може да се зарази от това, че е поставило мръсната си ръка в уста, след като е пипнало нещо мръсно или заразено. А това може да е всичко. Човек може да има хепатит без никакви симптоми. Носещият вируси може да няма абсолютно никакви симптоми, а инкубационният период е до 45 дни, така че дори невинна милувка от друго заразено дете или докосването на нещо мръстно от вашето дете, последвано от любимото смучене на пръста – може да доведе до заразата.

По данни на Световната здравна организация около 1.4 млн. души по света страдат годишно от хепатит А и въпреки че в по-голямата част от случаите страдащите се излекуват напълно и развиват доживотен имунитет, при някои пациенти заболяването протича изключително тежко, като оставя заразения нетродуспособен за 30 до 50 дни.

Хепатит А се разпространява при нехигиенични условия, но на практика това може да се случи и докато сте някъде, където няма тачаща вода, намирате се на път, на обществено място или на площадка, където децата си играят заедно или, на която вашето бебче лази.

Симптомите, за да разберете, че вашето бебче се е разболяло от хепатит А включват повишена темпеартура, умора, загуба на апетит, повръщане, дискомфорт в коремчето, потъмняване на урината и жълтеница. По-опасното обаче е, че повечето бебета на практика не показват с нищо, че са болни – това е причината и при тях превенцията да е по-висока.

Каква е тя ли? Поддържането на отлична хигиена, дори когато сте в движение и не сте в комфорта на вашия дом, е задължителна. Това може да се постигне с много продукти, които можем да намерим на пазара, но ние в Bebok.eu, неведнъж сме ви казвали, че използваме най-доброто – мокрите кърпички Water Wipes.

Те са достатъчно „силни”, за да подсигурят хигиената на дете и майка, но и толкова деликатни, че да не предизвикат никакви раздразнения на кожата – нещо, което ще се случи несъмнено, ако постоянно миете ръцете на своето бебче. Каква е тайната?

Това са единствените мокри кърпички за почистване, които няма да предизвикат алегии, както у вашето бебе , така у вас. Много майки си задават въпросите: Кои са най-добрите бебешки почистващи кърпички? Какви бебешки почистващи кърпички да използвам, за да не раздразняват кожата на моето бебче? Има ли бебешки почистващи кърпички, които да са световно признати и с доказан ефект? Има ли реално ХИПОАЛЕРГИЧНИ бебешки почистваши кърпички и те дали са подходящи за новородени или всеки път да мием новороденото бебе?

Почистващите бебешки кърпички Water Wipes не оставят следи и „лепкаво усещане” по кожата. Те са единствените бебешки кърпички създадени без обичайните химикали и добавки, срещащи се в другите такива продукти, благодарение на специалната технология на пречистване на водата и стабилизиране на водната молекула. Не съдържат консерванти, а само капка екстракт от семена на грейпфурт (0.01%). Също така са напълно подоходящи са за почистване на майчината гръд, при подготовката за кърмене, като са ултра-нежни и недразнещи, а за вашето бебче  значително намаляват риска от екзема, обрив и зачервяване в „пелени зоната”.

ПОЧИСТВАЩИТЕ БЕБЕШКИ КЪРПИЧКИ Water Wipes СА САМО 99,9% Н2О + 0.01 екстракт от грейпфурт

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Как да научите детето си да е самостоятелно

Как да научите детето си да е самостоятелно

Ако имате практиката да визуализирате непосредствените си планове и цели за деня, използвайки органайзер или...
Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Цели девет месеца сте се лишавали от нещо любимо, било то храна или напитка, и когато най-после този период...
Парти за разкриване пола на бебето – най-новият ритуал за очакващи родители

Парти за разкриване пола на бебето –...

Въпрос на време е да бъдете поканени на подобно парти, след като вече и у нас придоби широка популярност т.нар. Baby...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: