https://barbabebe.com/bb/index.php?route=product/product&path=61_59&product_id=50

Кампанията на Pampers и UNICEF „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина”

 

 

Мили, майки!

Добре дошли в Семейството на Pampers!

Като всяка майка, вие заслужавате безкористна подкрепа в отглеждането на своето дете. А, сега зад вас застава една цяла общност. Ние създадохме това място специално за вас, за да имате възможност да споделяте своя опит и да обсъждате всички въпроси, които ви вълнуват, заедно с други майки и нашите експерти.

Винаги, когато имате от съвет, ние сме тук за вас, в Семейството на Pampers!

  

 

 

Кампанията на Pampers и UNICEF „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина”   – историята продължава

 

През последните 10 години, подкрепата на Pampers помага на УНИЦЕФ да елиминира неонаталния тетанус в 17 страни*. От началото на кампанията „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” приблизително 500 000 бебета са били спасени  и всяка секунда една майка и нейното бебе са получавали ваксина.

Инициативата обаче среща много предизвикателства – повечето майки и бебета във висок риск от инфектиране с тетанус живеят в много отдалечени райони и медицинските екипи, отговорни за ваксинацията, трябва да пътуват с дни, пеша, с лодки или камили, за да достигнат до тях. Въпреки това резултатите, постигнати през последните 10 години, са наистина невероятни.

Истински истории, събрани от Pampers и УНИЦЕФ по време на работа на терен в  Мадагаскар  през 2014, и описани от Джорджина Томпсън (УНИЦЕФ) ни показват изключителните усилия, положени в борбата срещу неонаталния тетанус.

Джоселин Разафиндрасендра, 41 г., е здравен работник в селцето Соамонина,  разположено в планините на централен Мадагаскар, на около 10 км от най-близкия медицински център. Тя живее и работи в общност от около 1750 жители с минимален достъп до здравни услуги. Основна задача на Джоселин е да повишава осведомеността за здравни програми, в това число – ваксинационни програми за елиминиране на неонаталния тетанус, подкрепяни от кампанията на Pampers и УНИЦЕФ „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина“.

Джоселин покрива територия с радиус 4 км, обикаляйки от врата на врата, за да съветва жени, настоящи и бъдещи майки от нейната общност, за значението на животоспасяващите ваксини срещу смъртоносното заболяване.

Джоселин, която работи и като фермер в селото, помага със страст и отдаденост на жените и бебетата в нейната общност да останат здрави. Всеки месец тя посещава най-близкия медицински център, на 3 часа път пеша от дома ѝ, за да се увери, че всяка бременна жена в селото ѝ е получила необходимия курс от ваксини срещу неонатален тетанус през съответните етапи от бремеността.  Ако някоя от бременните жени е пропуснала ваксина, Джоселин я посещава у дома, за да я насърчи да не пропуска следващия ден за ваксинации в центъра и много често дори я придружава до там.

Като член на общността и майка на четири деца, Джоселин многократно се е сблъсквала с предизвикателствата, пред които са изправени жените в  отдалечените селски райони,  в това число дългите разстояния по неравен терен до най-близкия медицински център. Много често тези предизвикателства се оказват непреодолими и принуждават жените да раждат в нехигиенични условия у дома.

Кампанията на Pampers и UNICEF „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” подкрепя ваксинационните програми в Мадагаскар като по този начин помага за елиминиране на неонаталния тетанус в страната. Като подкрепяте кампанията вие помагате да бъдат защитени 71 милиона[2] уязвими от заразяване с болестта жени и деца в 20 страни по света.


*Буркина Фасо, Камбоджа, Камерун, Кот д'Ивоар, Габон, Гана, Гвинея-Бисау, Лаос, Либерия, Мадагаскар, Мавритания, Мианмар, Сенегал, Сиера Леоне, Танзания, Източен Тимор и Уганда

 

*Информацията е предоставена от Child Health Epidemiology Reference Group (CHERG) към Световната здравна организация и УНИЦЕФ (Лансет, октомври 2014)


 

 

 

 

 

* Буркина Фасо, Камбоджа, Камерун, Кот д'Ивоар, Габон, Гана, Гвинея-Бисау, Лаос, Либерия, Мадагаскар, Мавритания, Мианмар, Сенегал, Сиера Леоне, Танзания, Източен Тимор и Уганда.

 

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Как да научите детето си да е самостоятелно

Как да научите детето си да е самостоятелно

Ако имате практиката да визуализирате непосредствените си планове и цели за деня, използвайки органайзер или...
Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Цели девет месеца сте се лишавали от нещо любимо, било то храна или напитка, и когато най-после този период...
Парти за разкриване пола на бебето – най-новият ритуал за очакващи родители

Парти за разкриване пола на бебето –...

Въпрос на време е да бъдете поканени на подобно парти, след като вече и у нас придоби широка популярност т.нар. Baby...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: