http://www.bebok.eu/article/2157

Как да подготвим гърдите си за кърмене?

Кърменето е може би най-сближаващият и интимен процес между всяка майка и бебето и след раждането. Грижата за малкото, даването му на важните хранителни вещества, съдържащи се в кърмата. В майчиното мляко се съдържа точно определено количество мазнини, захар, вода и протеини, от които бебето се нуждае, за да расте и развива. В интернет, а и в нашия сайт има много статии, които разясняват подробно десетките позитиви на кърменето. То обаче, както всяко нещо изисква своята подготовка.

И майката и бебето в първите дни трябва да се научат на новото за тях действие. След като свикнете с идеята за кърменето, още по време на бременността трябва да започнете да третирате гърдите си  по-нежно, тъй като стават чувствителни и още в шестия месец са готови да произвеждат мляко. Набавянето на необходимите кремове обаче не е достатъчно.

Най-важното нещо при самото кърмене е поддържането на стриктна хигиена. Нанасянето на специален крем върху гърдите ви трябва да се превърне в ежедневен ритуал, който правите много внимателно, за да предотвратите появата на ранички. Докато бебечето се роди, измиването на гърдите не е сериозен проблем. Можете да използвате нормалните сапуни и душ гелове, както и до сега. След като бебокът е готов да се храни от вас – нещата стават малко по-различни.

Той ще се подразни от неестествената миризма на вашата кожа и дори може да откаже да се храни. Трябва да използвате сапуни с много малко аромат, а според някои дори само вода – това обаче не се приема от много майки, а и надали е добра идея.

Същевременно, процедурата по почистването на гърдите може да се направи сравнително лесно у дома, но не и навън, където не можете да рискувате да се намокрите, особено през зимните месеци.

Има едно лесно решение, което ние в bebok.eu препоръчваме отдавна . Това са морките кърпички Water Wipes. Използването им ще ви гарантира спокойствие при почистването на бебешката кожа, която е податлива на обриви. С кърпичките може спокойно да забършете „пелена зоната” на своето бебе, без да се притеснявате от обривите, които често причиняват другите ароматизирани продукти.

 

Специалните кърпички  съдържат 99.9% вода и са абсолютно безвредни, както за бебето, така и за вашите гърди. Винаги можете да носите кърпичките със себе си и да ги използвате, както за бебето, така и за себе си, а това е важно. Почиствайте внимателно гърдите си с тях, както преди, така и след самото кърмене. 0.1% цитрусов екстракт няма да повлияе негативно на желанието на детето ви да кърпи. Той обаче ще повиши чувствително хигиената, която трябва да запомните да спазвате и след прикчлючване на самото кърмене. Не оставяйте гърдите непочистени след кърменето, тъй като от изсъхналата кърма се образуват корички. След отстраняването им може да се получи раничка.

Каква е историята, криеща се зад създаването на кърпичките Water Wipes?

Към края на 90те години мокрите кърпички набират популярност особено в категорията за бебешка грижа. Почти по същото време Едуард Мак Клъски,  изпълнителен директор на Irish Breeze, има първото си дете. Въпреки че г-н Мак Клъски знае, че много здравни специалисти по света препоръчват използването на вода и памук при почистването на новороденото (и въпреки факта, че той може да се прибира с тонове безплатен памук вкъщи, защото Irish Breez е една от водещите компании в производството на памучни тампони за почистване на лице в Ирландия), той и съпругата му решили да използват бебешки кърпички, защото били много по-удобни. Това не продължило дълго. След няколко дни, дъщеря им развила остър обрив в пелени зоната. Подозирайки, че бебешките кърпички са виновни, те веднага ги заменили с вода и памук и след няколко дни обривът изчезнал.

Години по-късно, след усилена работа, многобройни тестове и научни проучвания, перфектните бебешки кърпички Water Wipes се появиха на бял свят. Чисти и нежни като кълбо памук и вода , но и носещи всички характерни белези на традиционната почистваща бебешка кърпичка- удобна и практичка. Всеки ден в различни краища на света нови майки и татковци откриват ползите за кожата на техните бебета от нежните почистващи,  щадящи и без химикали кърпички WaterWipes.

А относно кърменето не забравяйте:

Кърменето може да заздрави връзката между майката и бебето. Физическият контакт е важен за новороденото и може да му помогне да се чувства по-сигурно.

Кърмещите майки имат по-голямо доверие в себе си и се чувстват по-силно обвързани със своите бебета

Общите разходи за медицински грижи за нацията са по-ниски при повече кърмени новородени, тъй като те боледуват по-рядко, посещават лекаря по-рядко, по-радко им се изписват лекарства и по-рядко се налага хоспитализация, отколкото при новородени, хранени с адаптирани млека.

Работодателите също имат полза от кърменето, понеже кърмещите майки по-рядко отсъстват от работа, тъй като техните бебета боледуват по-рядко. Медицинските разходи на работодателя се понижават и продуктивността на труда е по-висока.

Кърменето помага и при опазване на околната среда, защото има по-малко пластични отпадъци в сравнение с тези, останали от необходимите пособия за приготвяне на адаптирано мляко.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: