http://www.bebok.eu/article/2157

Баща татуира главата си, за да е съпричастен с дъщеричката си

В няколко материала през последни месеци спряхме вниманието си на татуировките. От мода, присъща по-скоро на тесен кръг хора, недобре приемани от обществото, през последните години това да си татуираш нещо стилно се превърна не само в добре възприемано от звезди, хора на шоубизнеса и публични личности, но и в нещо, което правят все повече обикновени майки и бащи.

Хиляди вече са случаите, в които родителите, рисуват нещо върху кожата си, в знак на любов към хората, които обичат – техните деца. И ако често пъти това е свързано със самото раждане на детето, неговото име или лик, както показвахме в предходните си материали по темата, то миналата година една много интересна новина се разпространи в мрежата.

Баща татуира на главата си слухов апарат, за да може неговата дъщеря да не се чувства различна.

Дъщерята на Алистър Кембъл, жител на Нова Зеландия, Шарлот е на шест години и страда от силна загуба на слуха, като на малката красавица и се налага да носи имплант, още от когато е на четири. Всъщност, за да чува добре малката носи електронно устройство, което имитира нормалния слух, стимулирайки директно слуховия нерв с електрически импулси. Устройството, както можете да видите и от снимките, не е обикновено слухово апаратче, а се поставя и върху главата на детенцето. То няма как да не се чувства различно и именно това е причината таткото да направи нещо, за да покаже, че това не е лошо, а дори може да изглежда добре – той си татуира рисунка на имплант на главата.

„Направих го защото я обичам”, разказва Кембъл. Списание в родината му публикува историята в мрежата като едно от нещата, които го питат е дали 45 минутната процедура е била болезнена. Със сигурност е била, тъй като тези деликатни част са едни от най-неприятните за правене на татуироки, но той не се притеснява от това. Идеята на таткото е отново да си пусне коса, а да я бръсне и показва татуироката само за специални случаи или при молба на малката Шарлот.

Още по-интересно обаче е това, че един поглед в мрежата показа, че случаят не е единствен. Татковци масово си правят подобни татуировки, за да са спокойни техните деца. На снимката, която прилагаме са само няколко от примерите.

Искрено ви пожелаваме причината да си направите татуировка да не е такава. Дано сте решили да я правите от любов към детето си, в негова чест или просто за да може то да е още по-силно част от вас.

Независимо къде се татуирате обаче, за да е всичко наред е важно да спазвате някои важни изисквания, както и да използвате качествена козметика в грижата за кожата ви. Татуировката е трайна рисунка върху кожа.

Важно е татуировки да се правят в специализирани студиа от професионалисти посредством специална механизирана игла, която инжектира минимални количества мастило под кожата. Има различни по размер татуировки, от просто точка до мащабна рисунка върху цялото тяло. Хората се татуират от много древни времена по всякакви причини. Днес татуировката е доста модно течение, но важно, преди нейното поставяне е, че грижата за чисто новата ви татуировка е не по-малко важна от качествената й изработка.

TATTOOMEDпродукти създадени от медицински и тату специалисти. TATTOOMED осигуряват грижа за вашата кожа и татуси още от първия ден на изработване на татуировката като нежно почистват, успокояват раздразненията и сърбежа, подпомагат възстановяването и ограничават излющването. TATTOOMED защитава татуировката от овехтяване, а цветовете от избледняване. Продуктите на TATTOOMED хидратират и освежават кожата. TATTOOMED предпазва татуировките от вредната UV- радиация.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Как да научите детето си да е самостоятелно

Как да научите детето си да е самостоятелно

Ако имате практиката да визуализирате непосредствените си планове и цели за деня, използвайки органайзер или...
Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Цели девет месеца сте се лишавали от нещо любимо, било то храна или напитка, и когато най-после този период...
Парти за разкриване пола на бебето – най-новият ритуал за очакващи родители

Парти за разкриване пола на бебето –...

Въпрос на време е да бъдете поканени на подобно парти, след като вече и у нас придоби широка популярност т.нар. Baby...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: