http://www.bebok.eu/article/2157

Запушен нос? Как да се справим с него?

Вие или вашето мъниче имате запушен нос? Изпитвате затруднено дишане? И докато при възрастните е по-лесно то при децата мисията става доста по-сложна. Ако детенцето ви е под 3 годинки това може да бъде предизвикателство. Като за начало не винаги е очевидно, каква е причината довела до това състояние. Бебетата и малките деца често страдат от простуда, тъй като са със слаб имунитет към обикновените вируси и тепърва си изграждат защита срещу тях. Има обаче, много други потенциални причини за запушване на носа и затрудненото дишане.  От друга страна  сте ограничени от гледна точка на подходящите средства за прилагане при толкова малки деца. За щастие има множество безопасни и ефективни лечения, които можете да опитате.

Едно от най-безопасните и ефективни начини да помогнете за изчистване на запушеното бебешко или детско носле е с физиологичен разтвор (солена вода) под формата на спрей или капки за нос. Тези продукти се предлагат без рецепта.

Понякога проблема може да се дължи на сухият въздух в стаята. Има изпарители или овлажнители, които добре овлажняват въздуха в помещението напълно безопасно, стига да ги държите далеч от обсега на вашето бебче. Може да го поставяте по-близо, докато мъника ви спинка, или докато сте заедно в стаята и си играете. За да избегнете появата на мухъл и бактерии е необходимо да сменяте водата всеки ден и да почиствате добре изпарителя, според указанията му за употреба.

Друг метод, който може да опитате е да вземете малчугана с вас под душа, като нека струята да бъде приятна и по-топла. Придържайте мъника си няколко минути така, близо до вас.

Поставете възглавница под матрака, така че да има лек ъгъл с главата на детенцето ви и тя да седи по-високо, отколкото краката. Това може да помогне за изчистване на секретите от синусите. Ако детенцето ви е още бебенце, това не бива да го правите, за да избегнете риск от задушаване. Тази техника се препоръчва за деца над 2 годишна възраст.

Подтиквайте детенцето си да пие повече вода. Течностите помагат за изчистване на секретите. Дори да пие малко повече вода от обикновено през целият ден, това пак ще помогне.

Ако мъничето ви е достатъчно голямо, може да го научите как да издухва носа си. За, да му покажете как издишайте през собственият си нос. Поставете кърпичка, така че детенцето ви да види, как тя се мърда от въздуха, който издишвате. Подканете го и то да направи същото.

Друго безвредно средство, което може да опитате са евкалиптови пластири. Известното е, че евкалиптовото масло е изключително благоприятно за страдащите от назални проблеми, независимо от техния произход. Благоприятното му въздействие при запушен нос се дължи на неговите противовъзпалителни свойства.

Методът за лечение с него е възможно най-прост и може да го прилагате, независимо къде се намирате. Накапете няколко капки от маслото върху носна кърпичка и вдишвайте по няколко пъти на ден.

За максимално използване на полезното действие на това етерично масло, може да сложите няколко капки от него върху възглавницата си. По този начин дори, когато сте заспали дълбоко, носът ви ще бъде отпушен и няма да се събудите.

В днешно време има много удобно решение, което ще ви улесни, вместо да носите със себе си масло и кърпички. Това са евкалиптовите пластири Оsmoforce easy. Те са от неалергизираща материя, като се поставят върху дрехата и телесната температурата активира изпарението на евкалиптовото масло. Много е интересно. Лепенката се залепва върху дрехата в областта на гърдите и започва да отделя приятен аромат на евкалипт. Качествата на евкалипта са неоспорими. Има традиционно положително влияние върху дишането и подпомага отпушването на носа. Подобрено, дишането през носа допиринася за безпроблемно заспиване вечер.

OSMOFORCE EASY има естествен ободрителен свеж аромат, който успокоява тялото и действа като балсам за дихателните пътища, както през нощта, така и през деня. Пластирите възвръщат комфорта, улесняват и подкрепят дишането, подобряват концентрацията. Защитават по естествен евкалиптов начин, помагат и срещу насекоми.

Лечебните свойства на евкалиптовото масло включват: противовъзпалително, спазмолитично, деконгестант, дезодорант, антисептично, антибактериално, антивирусно, антигъбично, отхрачващо, антипирептик, противоглистно средство, имуно-стимулант, антибиотик, диуретично, аналгетично и подпомага концентрацията.

Евкалиптовото масло в наше време освен, че се използва в медицината е и важна суровина в парфюмерийната промишленост именно поради специфичните си ароматизиращи качества.

Охлажда тялото през лятото и предпазва организма през зимата!

Дишайте по-лесно! Евкалиптът има силно влияние върху дишането и е най-известен заради неговото ефективно използване срещу респираторни заболявания от всякакъв характер, включително настинки, хрема, кашлица, алергии, бронхит, грип, инфекции на гърлото, астма, назална конгестия, проблеми със синусите и т.н. Може да помогне за регенериране на белодробната тъкан и помощ в целия процес на дишане.

Откакто ние в Bebok.eu открихме евкалиптови пластири OSMOFORCE EASY вече лесно се справяме с тези кризисни моменти на затруднено дишане и запушени нослета, независимо от причините, а усмивките греят на лицата ни повече време.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Как да научите детето си да е самостоятелно

Как да научите детето си да е самостоятелно

Ако имате практиката да визуализирате непосредствените си планове и цели за деня, използвайки органайзер или...
Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Цели девет месеца сте се лишавали от нещо любимо, било то храна или напитка, и когато най-после този период...
Парти за разкриване пола на бебето – най-новият ритуал за очакващи родители

Парти за разкриване пола на бебето –...

Въпрос на време е да бъдете поканени на подобно парти, след като вече и у нас придоби широка популярност т.нар. Baby...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: