https://barbabebe.com/bb/index.php?route=product/product&path=61_59&product_id=50

„Митът за разглезеното дете“

На 31 март излезна „Митът за разглезеното дете“ – смела и завладяваща книга, истинско предизвикателство срещу свръхконсервативното и ултрамодерното възпитание!

Митът за разглезеното дете“ (превод: Надя Баева, 272 стр., цена: 16 лв.) ни приканва да преразгледаме закостенелите си схващания относно децата и родителските грижи. Авторът първо се спира на обвиненията, че родителите са свръхтолерантни, а децата са разглезени – обвинения, които витаят в пространството от доста време, като всяко поколение настоява, че проблемът не е бил никога толкова сериозен като сега. Втората група обвинения държи сметка на родителите за „прекомерните грижи“. Книгата разглежда и редица ситуации, при които децата са закриляни от неприятни изживявания или им е позволявано да се чувстват по-удовлетворени от себе си, отколкото заслужават. Твърдението е, че децата се хвалят прекомерно, че лесно им се пишат отлични оценки, дава им се възможност да се приберат у дома с награда, макар че никого не са победили. Според Алфи Кон разумната алтернатива на свръхгрижовното възпитание не е полагането на по-малко грижи, а на по-добри. Алтернативата на свръхтолерантността не е да упражняваме повече контрол, а да бъдем по-адекватно отзивчиви. Алтернативата на нарцисизма не е конформизъм, а обмислено бунтарство. 

Алфи Кон е изтъкнат американски учен, социолог, лектор и експерт по възпитание на децата и по поведенческа психология, широко известен с критиките си към традиционните възпитателни методи. Автор е на 14 книги и на множество статии, участвал е в стотици телевизионни и радиопрограми, книгите му са преведени на 20 езика. В България са излезли „Губим в надпреварата да печелим” и „Митът за дисциплината”.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Хванете Вашата снежинка

Хванете Вашата снежинка

Преживейте празничния сезон със стил в подножието на величествената Пирин планина в Банско.
Майка с рак в терминална фаза в кома роди бебе

Майка с рак в терминална фаза в кома роди...

Бебе, родено от обречена майка в терминална фаза на рак, изпаднала в кома, има шанса да живее и да бъде отгледано...
Футболът – опасен за децата

Футболът – опасен за децата

Името на д-р Бенет Омалу най-вероятно нямаше да говори нищо на широката публика, въпреки че негова заслуга е...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: