Header тениски

Как да се грижим по-добре за кожата на бебето си през лятото?

Една от най-четените статии в нашия сайт, основно посетена от хора, търсили информация в Google, е тази за различните бебешки обриви. Един от най-често срещаните проблеми при новородените, а и при по-големите бебенца е именно поддържането на тяхната нежна кожа. А това става още по-трудно през лятото, когато е топло, обикновено бебокът е изложен на въздействието на много външни фактори, тъй като излиза навън по-разсъблечен, за разлика от зимата, когато почти цялата кожа е покрита от дрехи.

Кожата на бебенцето не е напълно развита, както е при възрастните – тя е податлива на различни възпаления, лесно се лющи, много по-лесно изсъхва, а спарването и е направо ежедневие.

Има някои важни неща, които трябва да спазвате, грижейки се за бебешката кожа по принцип и най-вече през летните и като цяло по-топлите месеци:

- сменяйте по-често пелените. Не позволявайте на детето си да влезне в статистиката на 60% от бебетата, които имат подсичане или друго раздразнение на кожата

- когато къпете бебето много трябва да внимавате с водата. За да не се раздразни кожата – водата трябва да е между 35 и 37 градуса. Вземете си термометърче за вана

- подсушавайте правилно кожата. Тя не трябва да се подсушава с търкане, а по-скоро с леко потупване и натискане на хавлиена кърпа, която да перете възможно най-често

Освен редица продукти, които ползвате като кремове, олио, слънцезащитен крем по препоръка на педиатъра и т.н. много може да си помогнете и ако използвате специален шампион при къпането на бебчето, защото именно къпането е едно от нещата, които изсушава кожата най-много.

Същевременно много важно е козметиката, която използвате за бебето си да е натурална - без консерванти, парфюми и оцветители. В момента на пазара има богат избор на продукти и понякога човек трудно може да се ориентира.

Един от най-добрите варианти, които сме срещали с отлично съотношение от цена и качество е шампоанът за коса и тяло на Бебо. Той е подходящ, както за новородени и кърмачета, така и за деца и възрастни с чувствителна кожа и скалп.

Шампоанът грижливо измива скалпа, косата и кожата на вашето бебе, без да дразни очите, а една от важните съставки в шампоана – невенът - е изключително подходящ за нежна грижа към деликатната бебешка кожа, която все още няма изградена защитна бариера. Той не само не изсушава бебешката кожа, но дори допълнително я овлажнява и подхранва. Използването на шампоана на Бебо видимо подобрява състоянието на скалпа и намалява вероятността от появата на неприятните млечни корички при бебетата, още известни като бебешка кал или крусти.

 

 

 

 

 

Невенът (Calendula Officinalis), е същинско съкровище в природната аптека. Не случайно на това уханно растение е отредено почетно място сред лековитите билки, както и в съвременната козметика и медицина.

На каротеноидите невенът дължи оранжевия си цвят, но и своите слънцезащитни и заздравяващи свойства. В цветната кошничка се съдържат различни ценни вещества със силно антибактериално и противовъзпалително действие.

 

Използвайки шампоана в продължение на няколко седмици нашето бебче остана с мека и подхранена кожа, а косата стана освен видимо чиста и лесна за разресване.

Интересна подробност в този шампоан е, че освен благотворното действие на невена, в продуктът се използва оригинален фосфолипиден комплекс на Бебо за здрава кожа и силна, здрава коса, а на опаковката ясно пише, че шампоанът не съдържа оцветители, консерванти, силикони, SLES, DEA и е за ежедневна употреба.

Много добро допълнение, което можете да използвате към ежедневния тоалет и баня на вашето бебе са и специалните клечки за уши с ограничител. При Бебо те са биоразградими. Произведени специално за бебчета от 100% чист памук с надеждно закрепен апликатор и иновативна хартиена дръжка, клечиците са идеални за личната хигиена на вашето дете. Освен много качествени, клечиците на Бебо са и много удобни за използване, тъй като имат удобна кутийка, която се отваря само с натискането на един бутон, разположен в горната част на кутийката.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Топ 10 на държавите с най-добри социални условия за майчинство и бащинство

Топ 10 на държавите с най-добри социални...

Ако бихте избирали държавата, в която да се установите, според това къде бихте имали право на дългосрочно...
Акушерка хвана бебето си със собствените си ръце и стана сензация в Китай

Акушерка хвана бебето си със собствените...

Когато раждането протича гладко и без усложнения, респективно необходимост от интервенции и/или анестезия, за...
Вижте как малките калпазани правят майките си на

Вижте как малките калпазани правят майките...

Дори родителството да ви предстои, няма как да не сте ставали свидетели на ситуации, например в парка или на...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=20840592&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: