Възглавнички header 2017

Как да се грижим по-добре за кожата на бебето си през лятото?

Една от най-четените статии в нашия сайт, основно посетена от хора, търсили информация в Google, е тази за различните бебешки обриви. Един от най-често срещаните проблеми при новородените, а и при по-големите бебенца е именно поддържането на тяхната нежна кожа. А това става още по-трудно през лятото, когато е топло, обикновено бебокът е изложен на въздействието на много външни фактори, тъй като излиза навън по-разсъблечен, за разлика от зимата, когато почти цялата кожа е покрита от дрехи.

Кожата на бебенцето не е напълно развита, както е при възрастните – тя е податлива на различни възпаления, лесно се лющи, много по-лесно изсъхва, а спарването и е направо ежедневие.

Има някои важни неща, които трябва да спазвате, грижейки се за бебешката кожа по принцип и най-вече през летните и като цяло по-топлите месеци:

- сменяйте по-често пелените. Не позволявайте на детето си да влезне в статистиката на 60% от бебетата, които имат подсичане или друго раздразнение на кожата

- когато къпете бебето много трябва да внимавате с водата. За да не се раздразни кожата – водата трябва да е между 35 и 37 градуса. Вземете си термометърче за вана

- подсушавайте правилно кожата. Тя не трябва да се подсушава с търкане, а по-скоро с леко потупване и натискане на хавлиена кърпа, която да перете възможно най-често

Освен редица продукти, които ползвате като кремове, олио, слънцезащитен крем по препоръка на педиатъра и т.н. много може да си помогнете и ако използвате специален шампион при къпането на бебчето, защото именно къпането е едно от нещата, които изсушава кожата най-много.

Същевременно много важно е козметиката, която използвате за бебето си да е натурална - без консерванти, парфюми и оцветители. В момента на пазара има богат избор на продукти и понякога човек трудно може да се ориентира.

Един от най-добрите варианти, които сме срещали с отлично съотношение от цена и качество е шампоанът за коса и тяло на Бебо. Той е подходящ, както за новородени и кърмачета, така и за деца и възрастни с чувствителна кожа и скалп.

Шампоанът грижливо измива скалпа, косата и кожата на вашето бебе, без да дразни очите, а една от важните съставки в шампоана – невенът - е изключително подходящ за нежна грижа към деликатната бебешка кожа, която все още няма изградена защитна бариера. Той не само не изсушава бебешката кожа, но дори допълнително я овлажнява и подхранва. Използването на шампоана на Бебо видимо подобрява състоянието на скалпа и намалява вероятността от появата на неприятните млечни корички при бебетата, още известни като бебешка кал или крусти.

 

 

 

 

 

Невенът (Calendula Officinalis), е същинско съкровище в природната аптека. Не случайно на това уханно растение е отредено почетно място сред лековитите билки, както и в съвременната козметика и медицина.

На каротеноидите невенът дължи оранжевия си цвят, но и своите слънцезащитни и заздравяващи свойства. В цветната кошничка се съдържат различни ценни вещества със силно антибактериално и противовъзпалително действие.

 

Използвайки шампоана в продължение на няколко седмици нашето бебче остана с мека и подхранена кожа, а косата стана освен видимо чиста и лесна за разресване.

Интересна подробност в този шампоан е, че освен благотворното действие на невена, в продуктът се използва оригинален фосфолипиден комплекс на Бебо за здрава кожа и силна, здрава коса, а на опаковката ясно пише, че шампоанът не съдържа оцветители, консерванти, силикони, SLES, DEA и е за ежедневна употреба.

Много добро допълнение, което можете да използвате към ежедневния тоалет и баня на вашето бебе са и специалните клечки за уши с ограничител. При Бебо те са биоразградими. Произведени специално за бебчета от 100% чист памук с надеждно закрепен апликатор и иновативна хартиена дръжка, клечиците са идеални за личната хигиена на вашето дете. Освен много качествени, клечиците на Бебо са и много удобни за използване, тъй като имат удобна кутийка, която се отваря само с натискането на един бутон, разположен в горната част на кутийката.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

КУПЕНА в Карлово бе открита

КУПЕНА в Карлово бе открита

Инициативата „Активна събота“, част от съвместната кампания “Wake Your Body” на Coca-Cola и сдружение „BG Бъди активен”,...
Летните оферти са тук!  Възползвай се: ДВА месеца - 79 лв!

Летните оферти са тук! Възползвай се: ДВА...

Летните оферти са тук! Възползвай се: ДВА месеца - 79 лв!
KAEDRA печеливши от игра 2

KAEDRA печеливши от игра 2

На 11.07.2017 Bebok.eu съвместно с KAEDRA стартирахме съвместна игра, която за съжаление приключи, но дойде време да обявим...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=20840592&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: