Възглавнички header 2017

Как да облекчим и дори избегнем най-често срещаните бебешките кожни проблеми?

Всяко едно бебче, дори и най-здравото и силното, в първите си месеци се сблъсква с кожни проблеми. Причината над 90% от бебетата, според последните проучвания, да страдат в някакъв етап от първите месеци от живота си от различни кожни проблеми е тяхната чувствителна и нежна кожа. За неподготвените родители това често е сериозен проблем и не са редки случаите на притеснение, излишно викане на лекари или ходене по поликлиники и болници, което всъщност крие по-голяма опасност от самото оплакване.

Повече за различните бебешки обриви можете да прочетете в една от най-четените ни статии, но сред по-често срещаните проблеми са сухата кожа, покрита от малки червени пъпчици, които много приличат дори на шарка, мазните и жълтеникави люспички по кожния скалп, червени обриви по лицето, зад ушите, по шията или предмишниците. Много често срещана е появата не екзема – представлява червени и дразнещи петна по кожата, която често се наблюдава по бебешките гърди, лице, крака и ръце, лакти и зад колената. Тя е причинена от суха и чувствителна кожа, а понякога и от алергия.

Трудно можете да избягате от обривите, но за да намалите шанса за появата им до минимум, както и да направите така, че те да протичат много по-леко.

Добрата новина е, че въпреки че кожата на новороденото е податлива на различни обриви, повечето от тях изчезват много бързо, особено ако се използват правилните продукти.

Със сигурност обаче трябва да използвате много нежен сапун, както и специален перилен препарат за бебешките дрешки. 

Интересувайки се за грижата за бебешката кожа, ние открихме продуктите на Бебо, които много ни харесват и ги използваме и за нашето бебче. Първият продукт, който използвахме бе Крема против кожни раздразнения 75 мл.

Той предпазва и спомага за премахването на дерматит, подсичане, кожни раздразнения на деликатната бебешка кожа. Благодарение на специалната формула на крема, използването само на био продукти като невен, бадемово масло, подхранващ фосфолипиден комплекс и хума, този 96% натурален продукт позволява на кожата да диша, като същевременно е максимално изчистен от алергени и неефективни съставки. Кремът е подходящ за цялото телце на бебенцето, а не малко майки също ще го харесат – той е подходящ и за тях. Ако има обаче зона, подложена на най-голямо „натоварване” при бебешкото телце, то това категорично е зоната на пелената. Подсичането е част от всички бебешки кожни проблеми и се случва дори при повече от 90% от бебенцата. Тук освен обикновен крем е хубаво да използвате специален крем против подсичане, като отново ще ви препоръчаме едно кремче на Бебо. 

Специалния крем при подсичане на бебо 40 мл. предотвратява раздразненията и се грижи ефикасно за зачервените зони. Той ограничава развитието на бактерии, успокоява възпалената кожа и спомага за нейното бързо възстановяване.

Подбраните натурални субстанции, като пчелен восък, растителен вазелин и 10% цинков оксид, предпазват от влага. Екстрактът от невен успокоява, а натуралният фосфолипиден комплекс подхранва и хидратира чувствителната бебешка кожа.

Кокосовото масло се грижи за нейната регенерация без да запушва порите, като позволява на кожата да диша, а бадемовото масло спомага за нейното заздравяване.
Бебешките кожни проблеми със сигурност са нещо неприятно, което почти няма как да не ви се случи. Като млади родители те могат да ви притеснят много, да направят бебечето „неподходящо за снимки”, както дори да събудят притеснение от показване пред роднини или приятели, за да не си кажат те, че не се грижим добре за него. Важното обаче е, както вече имахме възможност да кажем, че въпреки кожата на новороденото често да е податлива на различни обриви, повечето от тях изчезват много бързо, особено ако се използват правилните продукти. С тях ще намалите чувствително времето на обрива, както и неговата сила, така че да го направите почти незабележим.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: