Header тениски

Близките на бебе с брахицефалия сложиха каски на главите си в знак на солидарност

Всяко семейство може само да се надява, че когато се появи второто му детенце, първото ще го приеме по начина, по който тригодишната Камила се отнася към своето новородено братче Джонас. Без да са злонамерени, децата могат да бъдат доста жестоки едни спрямо други, но същевременно са способни на жестове и съпричастност, от които ние, възрастните, само можем да се учим.

Именно с действията на своята първородна дъщеря латиноамериканското семейство Гутиерес се превърна в сензация в Twitter и влезе в новинарските емисии, след като по нейна идея всички негови членове сложиха каски на главите си в знак на солидарност със състоянието на малкия Джонас.

Причина за необичайния дрескод е, че самият Джонас трябва да носи каска на главичката си в продължение на половин година за корекция на черепа, изкривен от състоянието брахицефалия (при което главата се деформира поради многото часове, които бебетата прекарват легнали на една и съща страна).

Бебето е диагностицирано със сериозна форма на брахицефалия на редовната консултация за навършени четири месеца, когато бързото нарастване на главичката му вече започва видимо да изменя чертите на лицето му.

Въпреки че самият Джак не страда от каската и бързо привиква с нея, сестричката му Аманда решава, че той би се почувствал по-добре, ако и тя, като него, носи каска. Така родителите им решават, че също ще сложат каски на главите си за периода, в който бебето трябва да носи своята. Не толкова, за да не се чувства Джонас „различен“, колкото за да допринесат за изграждането на връзката между двете си деца. След като става свидетел на необичайното им решение да ходят постоянно с каски вкъщи, близък на семейството пуска серия снимки в Twitter и както често става в социалните мрежи, само след няколко дни десетки хиляди потребители са видели и на свой ред разпространяват снимките и посланието им.

„В началото се почувствах виновна за състоянието на Джак, но бързо го преодолях. Благодарни сме, че имаме две здрави деца и имаме толкова щастливи моменти като семейство“, споделя майката на децата.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: