Header тениски

Близките на бебе с брахицефалия сложиха каски на главите си в знак на солидарност

Всяко семейство може само да се надява, че когато се появи второто му детенце, първото ще го приеме по начина, по който тригодишната Камила се отнася към своето новородено братче Джонас. Без да са злонамерени, децата могат да бъдат доста жестоки едни спрямо други, но същевременно са способни на жестове и съпричастност, от които ние, възрастните, само можем да се учим.

Именно с действията на своята първородна дъщеря латиноамериканското семейство Гутиерес се превърна в сензация в Twitter и влезе в новинарските емисии, след като по нейна идея всички негови членове сложиха каски на главите си в знак на солидарност със състоянието на малкия Джонас.

Причина за необичайния дрескод е, че самият Джонас трябва да носи каска на главичката си в продължение на половин година за корекция на черепа, изкривен от състоянието брахицефалия (при което главата се деформира поради многото часове, които бебетата прекарват легнали на една и съща страна).

Бебето е диагностицирано със сериозна форма на брахицефалия на редовната консултация за навършени четири месеца, когато бързото нарастване на главичката му вече започва видимо да изменя чертите на лицето му.

Въпреки че самият Джак не страда от каската и бързо привиква с нея, сестричката му Аманда решава, че той би се почувствал по-добре, ако и тя, като него, носи каска. Така родителите им решават, че също ще сложат каски на главите си за периода, в който бебето трябва да носи своята. Не толкова, за да не се чувства Джонас „различен“, колкото за да допринесат за изграждането на връзката между двете си деца. След като става свидетел на необичайното им решение да ходят постоянно с каски вкъщи, близък на семейството пуска серия снимки в Twitter и както често става в социалните мрежи, само след няколко дни десетки хиляди потребители са видели и на свой ред разпространяват снимките и посланието им.

„В началото се почувствах виновна за състоянието на Джак, но бързо го преодолях. Благодарни сме, че имаме две здрави деца и имаме толкова щастливи моменти като семейство“, споделя майката на децата.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Хванете Вашата снежинка

Хванете Вашата снежинка

Преживейте празничния сезон със стил в подножието на величествената Пирин планина в Банско.
Майка с рак в терминална фаза в кома роди бебе

Майка с рак в терминална фаза в кома роди...

Бебе, родено от обречена майка в терминална фаза на рак, изпаднала в кома, има шанса да живее и да бъде отгледано...
Футболът – опасен за децата

Футболът – опасен за децата

Името на д-р Бенет Омалу най-вероятно нямаше да говори нищо на широката публика, въпреки че негова заслуга е...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: