Възглавнички header 2017

Акушерка спря своето раждане, за да изроди пациентка

Понякога всички ние, в ролята си на пациенти, като че ли забравяме, че лекарите също като нас могат да влизат в болница не за да лекуват, а за да се погрижат за собственото си здраве. Жените гинеколози, например, не само могат да израждат бебета, но да раждат свои собствени, а в някои, макар и доста редки случаи, да правят и двете неща едновременно!

Със самоотверженото си решение да постави на първо място раждането на пациентка в болницата, в която работи, пред своето собствено, д-р Аманда Хес от Регионалния медицински център Франкфорт в Кентъки влезе заслужено в новините и се превърна в „герой на деня“.

Вместо за поредния динамичен работен ден, Д-р Хес пристига в болницата, за да роди своето второ дете и след като официално е приета като пациент с назначено индуцирано раждане, е настанена в болнична стая и преоблечена с болнична манта (а както знаем от филмите, въпросните манти представляват ефирна роба с връзка на врата, която не покрива гърба).

Докато се подготвя психически и физически за второто раждане в живота си обаче, д-р Хес вижда на един от мониторите за проследяване на пациентите в отделението, че тоновете на друга родилка се влошават. Без никакво колебание тя става от леглото си, облича втора манта така, че да покрие гърба си, обува специалните ботуши, предпазващи от телесни течности, и се отправя да помогне на родилката, чийто собствен гинеколог в този момент е излязъл в кратка почивка.

Всичко се развива много бързо – бебето е извадено навреме, жената дори не разбира, че Аманда, която я е прегледала лично само няколко дни по-рано, е в болницата не като лекар, а като пациент, и скоро щастливите родители гушват своето бебе. Д-р Хес се завръща в своята стая и няколко часа по-късно ражда своята втора дъщеря – Елън Джойс.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Топ 10 на държавите с най-добри социални условия за майчинство и бащинство

Топ 10 на държавите с най-добри социални...

Ако бихте избирали държавата, в която да се установите, според това къде бихте имали право на дългосрочно...
Акушерка хвана бебето си със собствените си ръце и стана сензация в Китай

Акушерка хвана бебето си със собствените...

Когато раждането протича гладко и без усложнения, респективно необходимост от интервенции и/или анестезия, за...
Вижте как малките калпазани правят майките си на

Вижте как малките калпазани правят майките...

Дори родителството да ви предстои, няма как да не сте ставали свидетели на ситуации, например в парка или на...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=20840592&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: