https://barbabebe.com/bb/index.php?route=product/product&path=61_59&product_id=50

Акушерка спря своето раждане, за да изроди пациентка

Понякога всички ние, в ролята си на пациенти, като че ли забравяме, че лекарите също като нас могат да влизат в болница не за да лекуват, а за да се погрижат за собственото си здраве. Жените гинеколози, например, не само могат да израждат бебета, но да раждат свои собствени, а в някои, макар и доста редки случаи, да правят и двете неща едновременно!

Със самоотверженото си решение да постави на първо място раждането на пациентка в болницата, в която работи, пред своето собствено, д-р Аманда Хес от Регионалния медицински център Франкфорт в Кентъки влезе заслужено в новините и се превърна в „герой на деня“.

Вместо за поредния динамичен работен ден, Д-р Хес пристига в болницата, за да роди своето второ дете и след като официално е приета като пациент с назначено индуцирано раждане, е настанена в болнична стая и преоблечена с болнична манта (а както знаем от филмите, въпросните манти представляват ефирна роба с връзка на врата, която не покрива гърба).

Докато се подготвя психически и физически за второто раждане в живота си обаче, д-р Хес вижда на един от мониторите за проследяване на пациентите в отделението, че тоновете на друга родилка се влошават. Без никакво колебание тя става от леглото си, облича втора манта така, че да покрие гърба си, обува специалните ботуши, предпазващи от телесни течности, и се отправя да помогне на родилката, чийто собствен гинеколог в този момент е излязъл в кратка почивка.

Всичко се развива много бързо – бебето е извадено навреме, жената дори не разбира, че Аманда, която я е прегледала лично само няколко дни по-рано, е в болницата не като лекар, а като пациент, и скоро щастливите родители гушват своето бебе. Д-р Хес се завръща в своята стая и няколко часа по-късно ражда своята втора дъщеря – Елън Джойс.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

 Кидс Декор - чантичка за детска кухня

Кидс Декор - чантичка за детска кухня

Днес ви представяме най-новият продукт на приятелите ни от Кидс Декор - чантичка за детска кухня с бродирано име...
Запознайте се с малкия сладур Гидеон, който изобретява играчки от тригодишна възраст

Запознайте се с малкия сладур Гидеон, който...

Гидеон Рейнолдс е едва на седем години, но вече е кандидат за два патента за своите изобретения. Гидеон е дори...
ЧУДНИТЕ ПЪТЕШЕСТВИЯ НА БАРОН МЮНХАУЗЕН

ЧУДНИТЕ ПЪТЕШЕСТВИЯ НА БАРОН МЮНХАУЗЕН

Любител на приключенията, барон Мюнхаузен предприема безброй пътешествия по суша, въздух и вода.

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: