Възглавнички header 2017

Покажете това видео на дъщеря си

Проучване разкрива, че половината от момичетата се чувстват парализирани от страха от провал по време на пубертета.

Новото Always® #LikeAGirl видео има за цел да промени това и да окуражи момичетата навсякъде по света да продължават напред#КАТОМОМИЧЕ

Най-ново проучване разкри, че 7 от 10 момичета се отказват да изпробват нови неща по време на пубертета, защото се страхуват от провал

 

По време на пубертета увереността на момичетата намалява. Последното проучване на Always „Увереност и пубертет“ показва, че половината от момичетата се чувстват парализирани от страха от провал по време на пубертета. Страхът е толкова силен, че много момичета се отказват от различни възможности за развитие през този период, включително приемането на различни предизвикателства и опитването на нови неща. Always, лидерът в световната грижа за жената, си е поставил мисията да спре този спад в увереността, като промени начина, по който момичетата възприемат временните пречки и ги окуражи да гледат на провала като урок и важна част от тяхното израстване.   

Според проучването, 80% от момичетата смятат, че напрежението от това да се харесат на останалите и да са перфектни, ги кара да се страхуват от грешни действия. 75% са съгласни, че социалните медии имат ключова роля за това чувство. Но опитът, а и сега проучванията, показват, че да преминеш през неуспеха е всъщност пътят към научаването и изграждането на нови умения. Always иска да насърчи всички момичета да приемат провала, когато той се случи, и да го използват като инструмент за изграждане на тяхното самочувствие, като им предоставя възможност да продължат да се развиват и да бъдат #КатоМомиче.

С цел да хвърли светлина върху проблема и да вдъхнови момичетата да продължат напред, Always избра за партньор известната режисьорка Луси Ласком (Lucy Luscombe), за да покаже как момичетата възприемат провала, особено през пубертета. Новият #LikeAGirl клип внася свеж подход към кампанията, като проследява един ден на група момичета в училище. От училищни проекти, до театрални занимания, игри на шах и много други, момичетата са показани в реални житейски ситуации, които улавят колко силен може да бъде страхът от това да не се представиш на ниво. Вижте видеото и чуйте призива към всички момичета да приемат с отворени обятия неуспеха тук: Always #LikeAGirl –  „Продължавай напред“ видео.

 

„Като голям фен на кампанията #LikeAGirl на Always, съм развълнувана да бъда част от това важно движение“, споделя Ласком. „Спомням си толкова много пъти, когато съм се страхувала да не се проваля, и усилията ми да го предотвратя, но бях изключително вдъхновена от момичетата, които срещнахме по време на снимките. Моята цел е това видео да ни помогне да преосмислим възгледите си спрямо неуспехите и да насърчим всички да вдъхновяват момичетата да приемат тези преживявания като начин за изграждане на увереността и продължаване напред“.

 

Наближавайки пълнолетие и поглеждайки назад във времето, много момичета разбират, че моментите, когато са се борили с несполуки, са ги направили по-силни. Всъщност трите най-важни неща, които печелят,  когато преминат през неуспеха, са повече знание, сила и увереност. Затова е важно за обществото да окуражава момичетата да продължат напред, дори когато не успяват веднага. Проучването показва, че момичетата се нуждаят от тази обществена подкрепа, за да процъфтяват истински. Повече от 80% от момичетата са съгласни, че ако чувстват, че няма нищо лошо да се провалиш през пубертета, те ще продължат да правят нещата, които обичат, ще приемат повече предизвикателства и ще имат по-голяма увереност.

 

„Изводите от проучването на Always „Увереност и пубертет“, че всяко второ момиче смята, че провалът ще доведе до тяхното отхвърляне от обществото, е не само унищожително, но и обезпокояващо“, споделя Мишел Баетен, асоцииран директор на Always, Procter & Gamble. „Always ще направи всичко по силите си, за да представи провала в нормална светлина и като нещо, от което не трябва да се страхуваш, а което е ключово за израстването и изграждането на увереността. Нашата цел е да създадем среда, в която момичетата чувстват, че имат пълната подкрепа да пробват нови неща, правят грешки и са насърчавани да продължават напред“.

Присъединете се към Always, за да окуражите момичетата навсякъде по света да продължават напред, дори когато се провалят. Споделете пост, видео или снимка, за да покажете как сте опитали, провалили сте се, поучили сте се и сте продължили напред #КатоМомиче / #LikeAGirl, за да накарате други да направят същото.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: