http://www.bebok.eu/article/2157

Дни за най-малките (0-5 г.) ще се проведат в Музейко

От 2 до 15 септември Музейко посреща с образователни дейности и тематична програма децата до 5-годишна възраст. В „Дни за най-малките (0-5 г.)“ млади артисти разкриват вълшебствата на приказките, а ателиета по изкуства стимулират въображението и креативността.

През септември Музейко трепти в цветно настроение и събира своите най-малки посетители за игри и учене чрез интерактивни занимания по избрани теми в: Ден на приказките, Ден на музиката, Ден на танците, Ден на изкуствата, Ден на храната.

Актьорите Ивайло Захариев и Асен Кукушев пренасят в света на любимите си приказки от детството, а екипът на Музейко вдъхновява децата със специално разработените активности. Дейностите в „Дни за най-малките (0-5 г.)“ развиват основните двигателни умения и навици, способността за работа в екип, мотивацията за поставяне и постигане на цели у децата. Играта с различни материали стимулира сетивата и творческото въображение, а работилниците и ателиета подобряват гъвкавостта, двигателната памет и фината моторика.

„Дни за най-малките (0-5 г.)“ се осъществява от екипа на Музейко и от гост-специалисти с богат опит в сферата на детското развитие. Активното участие в програмата от страна на възрастните засилва връзката родител – дете, а съвместната игра с връстници обогатява социалните и комуникативни умения на децата.

Дейностите в „Дни за най-малките (0-5 г.)“ са включени в билета за Музейко, като за децата до 4 г. няма входна такса.

В Музейко децата от 0 до 5 г. могат да изследват света на науката сред над 130 интерактивни игри, разработени от екип от български и чуждестранни учени, педагози и детски психолози. Заедно със своите родители имат възможност да разпознават на какво приличат древните пещерни рисунки, да влязат в ролята на средновековни принцове и принцеси или пък да направят своите първи архитектурни постройки.

Музейко посреща през септември и по-големите деца със своята постоянна програма от работилници, ателиетата и прожекции в Планетариума, които разказват за вълнуващия свят на науката и вдъхновяват за знание и творчество.

За Музейко: 

Музейко е най-големият детски научен център в Източна Европа. Създаден е през 2015 г. от фондация „Америка за България“. Музейко обхваща интерактивно пространство от 3500 кв.м. с над 130 образователни игри, посветени на различните науки, инженерството, екологията, комуникациите и изкуствата, и Учебен корпус, който предлага специализирани научни и творчески ателиета. Музейко осмисля по увлекателен и лесен начин връзката между децата и знанието чрез съвременно пространство и прогресивна методология в поднасянето на учебния материал.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: