Header тениски

Шведската принцеса София стана майка за втори път

Бъдещият крал на Швеция, принц Карл Филип, и неговата прелестна съпруга – принцеса София – станаха родители за втори път, научаваме от официалното комюнике на Шведския кралски двор. В него не се спомена полът на бебето, но щастливият татко разкри пред репортерите, обградили болницата в Стокхолм, където съпругата му е родила, че бебето е „много сладко момченце“. Името на детето предстои да бъде обявено.

Карл Филип и София Келквист, получил титлата принцеса след встъпването й в брак с наследника на шведската корона през юни 2015 година, станаха родители за първи път в началото на 2016 година с раждането на първородния им син, Александър. Така той стана петият по реда за короноване претендент за короната, а новороденият му брат е шести. Самият Карл Филип, чийто баща, Карл Густав, е действащият владетел на Швеция, има по-голяма сестра – 40-годишната принцеса Виктория, която е първи претендент за короната, следвана от двете си деца – Естел, на 5 години, и Оскар, на една. Карл Филип и Виктория имат и по-малка сестра – Маделайн, на 35 години, която също има две деца.

Техните шансове за короната са дори още по-малки от тези на синовете на принцеса София. Преди да стане принцеса и дукеса на Вармланд, 32-годишната София развиваше успешна кариера на модел и ТВ звезда, участничка в реалити програми. Едва 20-годишна, София позира по монокини за мъжки списания като Slitz, като през 2004 година бе обявена за Мис Slitz с гласовете на читателите на списанието. Заминавайки за Ню Йорк през 2005 година, за да следва бизнес счетоводство, София придобива професионален опит като сертифициран инструктор по йога, а обратно в Швеция след – и като сервитьорка.

Шведският кралски съд оповести връзката на Карл Филип и София Хелквист през юли 2010 година, а година по-късно двамата заживяха заедно въпреки спекулациите за негативни реакции в кралския двор по повод избора на принца да свърже живота си с жена, позирала полугола за мъжки списания. Двойката обяви годежа си през лятото на 2014 година, а точно година по-късно сключи брак на бляскава церемония в Стокхолм.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: