Възглавнички header 2017

Серина Уилямс роди момиченце

Тенис легендата Серина Уилямс – най-успешната жена в съвременния тенис – стана майка на момиченце. 35-годишната американка е родила доносено здраво бебе с тегло 3,1 кг в болницата Сейнт Мери, Палм Бийч, Калифорния, на 1 септември 2017 година.

Уилямс е постъпила в избраната от нея болница два дни преди раждането, като за по-голяма сигурност целият етаж на отделението е бил освободен само и единствено за нея.

Светът научи щастливата новина за бременността на носителката на безпрецедентните 23 титли от Големия шлем (в Open ерата) през април, когато тя „по грешка“ сподели своя актуална снимка по бански, на която позира в профил с отчетливо очертаващо се коремче, в приложението Snapchat. Скоро след това тя потвърди, че е знаела, че очаква бебе, борейки се за купата на Откритото първенство на Австралия през януари 2017 година.

„Две седмици, след като разбрахме за бременността, играх на Australian Open. Казах на Алексис, че това бебе трябва да е момиче, тъй като играх при 38-градусова жега, а това бебе не ми създаде никакви грижи. Бори се или умри. Жените са издръжливи в това отношение“, сподели Уилямс в интервю за Vogue, както и че годеникът й – Алексис Оханиян – е заложил на силния пол в предположенията си. В крайна сметка, интуицията й като майка не я подвела.

„Ще бъда ли добра майка“, питаше се въпреки това Серина, чийто живот бе посветен изцяло на спорта, след като професионалната й кариера стартира на едва 13-годишна възраст. „Мисълта, която най-много ме преследва, е че не смятам, че съм от този тип жени. Не все още. Това е нещо, върху което трябва да работя. Дотолкова съм свикнала с това „аз-аз-аз“, това да се грижа за здравето си, за тялото си, за кариерата си“.

Още преди раждането Уилямс обяви, че има намерението да се завърне на корта колкото се може по-рано и че има амбицията да се опита да изравни рекорда на Маргарет Корт за най-много титли от турнири от Големия шлем в историята (от преди Open ерата). За целта тя трябва да спечели още само една титла. А ако спечели две…

„Мислех си, че ще поискам да сложа край на кариерата си, щом вече имам деца. Но не, определено ще се завърна. Да излизам на корда и да чувам възгласите на публиката, може и да изглежда като нещо маловажно, но за мен няма по-велико чувства на света. Очевидно имам добри шансове да се опитам да повторя това историческо постижение, а това не е нещо, от което ще се откажа с лека ръка. Ако не друго, тази бременност ми вдъхна нов вид сила“.

Същевременно Уилямс не криеше трудните моменти и опасенията си по време на бренността. „Официално вече няма глезени“, написа тя преди време в Twitter, където сподели още, че има проблеми със съня, както и че изпитва болки в гърба. Относно самото раждане тя заяви без заобикалки, че не смята да изпитва повече болка от необходимото и е поискала да й бъде поставена епидурална упойка. „Знам, че много хора са против, но аз вече не съм млада. След всичките операции и травми, нямам необходимост да изпитвам повече болка, още повече, когато това може да бъде избегнато“.

 

„Тя е интересна, чаровна и великолепна жена“, каза за нея преди време годеникът й Алексис Онахиян – съосновател на форумите Reddit, с когото Серина започна връзка през 2015 година. Двамата успяха дълго да запазят отношенията си в тайна, но през декември 2016 година обявиха официално годежа си. Двамата са се срещнали случайно в хотел в Рим, където са се запознали и Серина е дала на Алексис телефонния си номер. Скоро след това той й се е обадил и двамата започнали да се срещат в Париж.

„Почувствах, че животът ме е срещнал с личност, която ме кара да искам да бъда най-добрата версия на себе си“, сподели той в интервю за Vanity Fair през юни. „Установих, че искам да съм по-добър, просто защото съм около човек, поставил стандартите толкова високо“.

 

Ева Лонгория, Сиара, Кели Роуланд и, разбира се, сестра й Винъс, бяха сред приятелките на Серина, поканени на специалното бебешко парти по повод предстоящото раждане. Темата, както се вижда от тази снимка, споделена от нея в Instagram на 6 август, е била вдъхновена от 50-те години на миналия век.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: