http://www.bebok.eu/article/2157

Акушерка хвана бебето си със собствените си ръце и стана сензация в Китай

Когато раждането протича гладко и без усложнения, респективно необходимост от интервенции и/или анестезия, за появата на новороденото и обгрижването на родилката обичайно е достатъчно присъствието на веща акушерка. Затова и тази професия заслужава много по-голям респект и признание от тези, които получава. Този случай от 2017 г. в Китай обаче издига акушерството на следващо ниво!

Става дума за 28-годишна жена от гр. Фошан в провинция Гуандон, която има двугодишен стаж като акушерка към момента, в който очаква появата на своето първо дете. След като се консултира с някои от най-опитните кадри в акушерството в болницата, в която работи (болницата Шунде към Южния медицински университет в Гуандон), Ли решава да направи опит да роди бебето си без никаква външна асистенция, включително във финалната фаза, когато трябва да го поеме в ръце още преди да е поело първата си глътка въздух.

Младата жена предприема смелата стъпка, след като получава уверения, а и официално становище, че рискът от усложнения при раждането за нея и бебето са минимални. В интервю за местното издание Guangzhou Daily тя обяснява, че е имала необходимата настройка предварително и се е подготвила за същинското раждане с помощта на анестезиолог и специалисти в акушерството.

Със собствените си ръце тя успява да манипулира преминаването на бебето през родовия канал и шест часа след началото на раждането чува проплакването на своята първородна дъщеря – здраво бебе с тегло 3,4 кг.

„Раждането протече гладко, без много болка“, споделя гордата майка, подчертавайки, че тя е първият човек, видял детето си при появата му на белия свят. След като разпространява снимки от родилната зала през август, Ли се превръща в сензация в китайските социални и информационни мрежи.

В Китай на раждането на дете се гледа като на съдбоносно събитие за майката, а и за цялото семейство. За да си гарантират максимална сигурност и възможно най-добрите професионални грижи за бъдещите майки и техните деца, много семейства буквално се „редят на опашка“ за легло в определена реномирана болница в областта, в която живеят, напомня CGTN.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: