https://barbabebe.com/bb/index.php?route=product/product&path=61_59&product_id=50

От бебо за бебетата и техните щастливи родители

От бебо за бебетата и техните щастливи родители: най-добрата грижа за кожата за новороденото

Не е ли невероятно как при все миниатюрните си размери, новородените бебета съумяват да будят толкова големи тревоги у родителите си? Ооо, почакайте, причината толкова много да се тревожим дали всичко с мъничкото същество е наред, е именно в неговите размери, крехкост и абсолютна безпомощност. И ако благодарение на придобития от майката имунитет и на кърменето поне до шестмесечна възраст сериозните разболявания, за щастие, са по-скоро изключение, то не така стоят нещата с кожата на бебето. Именно кожните раздразнения и проблеми са най-честият повод родителите да потърсят педиатрична помощ. Всъщност лекарската помощ може да бъде определена като късна инстанция – първа и незаменима помощ за здравето на бебешката кожа оказва качествената козметика и в следващите редове ще ви представим няколко продукта на бебо, в чиято ефикасност се убеждават все повече родителите, сред които сме и ние.

Дори да не сте чували теорията за пропуснатия четвърти триместър, едва ли е нужно някой да ви убеждава, че появявайки се на белия свят, човешкото същество е безкрайно уязвимо и неспособно да оцелее без постоянни грижи. За да бъде нахранено, сухо, да му бъде топло, да бъде утешено и дори за да заспи, бебето се нуждае от родителите си. И всички ние, разбирайки това, а и водени от инстинктите си, правим всичко по силите си да предпазим това крехко създание от всички възможни негативни фактори и влияния. Каквото и да направите обаче, не можете да промените факта, че след като е прекарало девет месеца в утробата на мама, бебето се нуждае от време, за да се адаптира към новите условия на живот.

В особена голяма степен това се отнася за неговата кожа. Така например кожата на недоносените бебета е толкова тънка, че сякаш е прозрачна, и често може да бъде покрита с фин мъх – т.нар. лануго, докато кожата на преносените бебета обикновено e по-суха и лющеща се. Всички бебета се раждат покрити с верникс – белезникавата субстанция, която предпазва кожата им от въздействието на амниотичната течност. При всички положения, дори детето ви да се роди точно в деня на термина ви, е нужно да започнете да се грижите за кожата му от ден първи. А когато поукрепне и започнете да излизате на продължителни разходки навън, кожата на бебето дори в още по-голяма степен ще се нуждае от защитен филм срещу въздействието на климатични фактори като вятър, студ, топлина, слънчева светлина и т.н.

Каква трябва да бъде козметиката на бебето? Тя трябва да съдържа изключително успокояващи и подхранващи, за предпочитане натурални съставки, доказано подходящи за чувствителна кожа, произведени в защитена среда без алергени, силикони и парафини, оцветители и агресивни химически съставки, които попиват бързо и не оставят усещане за лепкавост. Въпреки че пазарът е залят с продуктите на производители от цял свят, голяма част от които са специализирани (т.нар. медицинска козметика) и е възможно да бъдат препоръчани от специалист-дерматолог за профилактика и терапия при специфични случаи, правилният избор всъщност е информираният избор и не е свързан непременно с натоварване на семейния бюджет. На всички изброени по-горе условия, включително на последното, отговаря гамата продукти на бебо, за която и друг път сме си говорили и която продължава да печели симпатиите и доверието ни!

Днес в радара ни попадат вълшебното подхранващо мляко с невен на бебо, което успокоява, овлажнява, хидратира и подхранва кожата, като я предпазва от изсъхване и напукване, благодарение на уникалния си комплекс от 96% натурални съставки.

Наред с лайката и арниката, невенът е сред билките, които отдавна са се утвърдили като изключително ефикасни в грижата за кожата. Богат на витамини, и особено на вит. Е, но също така на минерали и ненаситени мастни киселини, невенът способства за регенерацията на кожата и има противовъзпалителни свойства. При системна употреба млякото прави кожата същевременно по-гладка и мека, но и по-защитена от агресивни външни въздействия. Подхранващото мляко с невен на бебо идва в разфасовка от 300 мл. на може би най-конкурентната цена на пазара в момента и е подходящо както за новородени бебета, така и за по-големи бебета и деца. А също така за техните родители, разбира се!

Ако 96% натурални съставки ви се струват недостатъчни, какво ще кажете за 100% натурални съставки, в т.ч. любимият ни невен, който понякога, несправедливо, остава в сянката на лайката, алоето, смрадликата и лавандулата. Именно такова е съдържанието на втория продукт на бебо, от който бързо ще се убедите, че се нуждаете в ежедневните грижи за кожата на бебето.

Масажното олио с невен и бадемово масло на марката ще намери място на първи ред до повивалката на вашето мъниче, за да го използвате за така важната процедура по масажирането му след всяка баня (как да го правите ще научите от педиатъра на бебето). Освен вит. Е, олиото съдържа вит. А, В1, В2 и B6, които заедно формират буквално непробиваема гвардия от защитници на деликатната бебешка кожа.

Колкото и качествени да са като материя и изработка, и най-нежни бебешки дрешки и в още по-голяма степен пелените на бебето могат да доведат до кожни раздразнения – суха, лющеща се кожа, ситни пъпчици, зачервяване и т.н. Залагайки на масажното олио на бебо, още на следващото преповиване ще забележите положителна промяна или дори пълното отзвучаване на проблемите. Не на последно място, изследване на Oregon Health & Science University от 2014 г. доказа пряката връзка между ежедневната употреба на натурално олио през първите шест месеца след раждането и превенцията на атопичния дерматит – бичът на съвремието, поразяващ все повече и повече новородени.

Масажното олио на бебо е специално формулирано за използване от деня на раждането и ще ви очарова с отличната си текстура, която не оставя мазен филм, и в не по-малка степен с практичността на опаковката от 150 мл, решена от производителя със спрей. Благодарим ви, бебо, за всички предотвратени разливания!

Говорейки за практичност, не можем да не споменем и задължителните за рафта ни с бебешки продукти памучни тампони бебо. Произведени от 100% чист памук, те са подходящи и крайно удобни за безопасно почистване на всички чувствителни части от тялото на вашето бебе. Ако се съмнявате, можете да попитате нашето, а освен за бебо, понякога от пакета мама може да взима и за себе си :)

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Как да научите детето си да е самостоятелно

Как да научите детето си да е самостоятелно

Ако имате практиката да визуализирате непосредствените си планове и цели за деня, използвайки органайзер или...
Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Цели девет месеца сте се лишавали от нещо любимо, било то храна или напитка, и когато най-после този период...
Парти за разкриване пола на бебето – най-новият ритуал за очакващи родители

Парти за разкриване пола на бебето –...

Въпрос на време е да бъдете поканени на подобно парти, след като вече и у нас придоби широка популярност т.нар. Baby...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: