Възглавнички header 2017

Смях през сълзи: истината за бременността

Има ли нещо по-прекрасно от това да очакваш бебе в броене на седмиците и приготовления за момента, в който животът на семейството ще се промени завинаги с появата на най-важното и обичано човешко същество? Наред с вълнението и абсолютното щастие от очакването обаче бременността, колкото и безпроблемно да се развива, често е съпътствана от не толкова положителни усещания и емоции. И в това няма нищо грешно или неестествено!

Мая Вордерщрасе е родила първата си дъщеричка само преди два месеца, когато научава, че отново е бременна. Подобно на почти всяка съвременна майка, тя започва да документира фазите от новата бременност в серия фотографии и да ги споделя в профила си в Instagram. С напредването на бременността, която износва докато се грижи за бебе No.1, тя все повече си дава сметка, че състоянието й е свързано с ескалиращи дискомфорт и преумора, които е безсмислено да премълчава или представя в розова светлина. Вместо това Мая решава да сподели как точно се чувства с нарастването на бебе No.2 и респективно на корема си с целия свят като добавя хумористични описания на фотографиите си. Резултатът е красноречив и много забавен фоторазказ, с чиято героиня много от вас, може би, ще се отъждествят.

За да няма никакво съмнение какво точно се опитва да внуши с всяка от фотографиите, Мая включва в реквизита на отделните кадри черна дъска с остроумни надписи, даващи информация за седмицата от бременността й и усещанията – като например болки в кръста, постоянни позиви за уриниране, неутолим глад, непреодолима нужда от сън, хормонални промени и т.н., с които се бори. В допълнение към това тя споделя и съвършени моменти на щастие и безусловната си любов към своята дъщеричка, съпруга си и бебето в корема си във всеки свой пост и поощрява последователите си да направят същото.

 „Бях подтикната да се захвана с този проект, тъй като просто не успях да се впиша в цялата тази красива представа, че да си майка е токова лесно/бебето ми спи чудесно/да си бременна е блажено състояние“, разказва Мая за британското издание Metro. След като известно време прави опити да представи бременността и майчинството единствено като низ от магически изживявания, тя осъзнава, че подобна картина не отговоря на нейната собствена действителност.

 

“Някои дни бяха наистина тежки. Изпитвах болки, раздразнение, изтощение и най-различни емоции. Тъй като в живота си винаги подхождам към всичко с чувство за хумор, за да се справям с трудностите, реших, че би било чудесно да опитам да разкрия истинските си преживявания, надявайки се хората да реагират положително и да приемат, че е нормално да се чувстваме така“, споделя още Мая. Привличайки повече от 40 000 последователи в Instagram, Мая намира време да допълва галерията си с нови епизоди, свързани с предизвикателството да отглеждаш две бебета с по-малко от година разлика едновременно.

 „Обичам да разглеждам нечии красиви профили, пълни с красиви фотографии на щастливи хора. Аз обаче се опитах да направя своя по мой си начин и да покажа на хората, че не всичко и през цялото време е толкова перфектно. И в това няма нищо нередно“. Същевременно тя изтъква, че успява да преодолее всички трудности около втората си бременност като се фокусира върху хубавите й страни. „Бъдете силни. Обещавам ви, че съвсем скоро ще гушкате своето бебе и буквално ще забравите за периода, в който не сме можели да виждате ходилата си или сте изпитвали неистово желание да пасете люцерна. ЩЕ СЕ СПРАВИТЕ!“, опитва се да вдъхне кураж на всички бъдещи майки Мая.

 „Понякога може и да използвате сух шампоан в продължение на четири дни, просто защото не ви остава време да изкъпете косата си. Всички минаваме през някои трудни моменти и е добре да го покажем!“

„Най-тежко за мен беше да се справя с изтощението – да си бременна и да тичаш след десетмесечно бебе, което тъкмо прохожда, не е шега работа. Най-хубаво от всичко беше да знам, че на финала ще даря първата си дъщеря с нейната най-добра приятелка и ще поставя последното липсващо парченце в нашия семеен пъзел“.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Как да научите детето си да е самостоятелно

Как да научите детето си да е самостоятелно

Ако имате практиката да визуализирате непосредствените си планове и цели за деня, използвайки органайзер или...
Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Цели девет месеца сте се лишавали от нещо любимо, било то храна или напитка, и когато най-после този период...
Парти за разкриване пола на бебето – най-новият ритуал за очакващи родители

Парти за разкриване пола на бебето –...

Въпрос на време е да бъдете поканени на подобно парти, след като вече и у нас придоби широка популярност т.нар. Baby...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: