Header тениски

10г момче спаси майка си и братчето си при раждането му

Десетгодишно момче стана героят на деня на 11 август 2017 година в гр. Сулфур в Луизиана, САЩ, след като спаси животите на майка си и новороденото си братче, и стана почетен гражданин на града. Не само майка му, но и лекарите са категорични, че действията на момчето са били животоспасяващи!

Джейдън Фонтенот е сам с майка си, бременна в 34 г.с., когато раждането започва най-неочаквано в банята на дома им. Доведеният баща на момчето вече е тръгнал за работа, така че щом водите на майка му изтичат и тя започва да кърви, Джейдън изтичва до дома на баба си, която живее в съседство, за да повикат спешна помощ на 911 и се връща, за да помогне на майка си.

„Връщайки се при мен в банята, той си пое дълбоко въздух и каза: Добре, мамо, само ми кажи какво трябва да направя. Не изглеждаше уплашен – напротив, беше спокоен, смел и аз му отговорих: Добре, сега ще ти казвам какво да правиш и трябва да направим всичко възможно да извадим брат ти колкото се може по-бързо, за да не се задуши“, разказва майката на момчето, която бързо преценява, че няма време за губене и едно изчакване до пристигането на парамедиците може да има фатални последствия. Преценка, която по-късно е потвърдена и от лекарите в спешното отделение на болницата в града.

Фонтенот успява да извади бебето, издърпвайки го внимателно за крачетата, но установява, че не диша. Мигновено той съобразява, че трябва да прочисти дихателните пътища на бебето и се втурва в кухнята, за да вземе аспиратор за нос. „Изобщо не мислех, когато го направих. Нямах представа какво се случва, просто действах“, споделя момчето.

Скоро след това парамедиците пристигат в къщата и откарват родилката и бебето в болницата. Лекарите определят действията на Джейдън като животоспасяващи и успешно стабилизират състоянието им. Родено в 34-та гестационна седмица, бебето е оставено за няколко дни в интензивно отделение, но без сериозни опасения за развитието му.

 

„Толкова се гордея с него. Той е смел, той е силен, той е моят герой. Той спаси мен и живота на брат си“, повтаря майката на момчето.

След като медиите разгласяват случилото се, кметът на град Сулфур издава специален указ и обявява Джейдън Фонтенот за почетен гражданин на града, а датата 11 август – за Ден на Джейдън Фонтенот.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Как да научите детето си да е самостоятелно

Как да научите детето си да е самостоятелно

Ако имате практиката да визуализирате непосредствените си планове и цели за деня, използвайки органайзер или...
Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Цели девет месеца сте се лишавали от нещо любимо, било то храна или напитка, и когато най-после този период...
Парти за разкриване пола на бебето – най-новият ритуал за очакващи родители

Парти за разкриване пола на бебето –...

Въпрос на време е да бъдете поканени на подобно парти, след като вече и у нас придоби широка популярност т.нар. Baby...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: