Header тениски

Канадската здравна организация с предупреждение за бебешките „гнезда“

Канадската здравна организация (Health Canada) разпространи предупреждение към родителите за опасността от задушаване при употребата на т.нар. бебешки гнезда – малки портативни кошчета с меки, подплатени страни. Наречени още бебешки шушулки, този вид продукти се рекламират като мултифункционални – в тях бебето може да спи, да бъде преобуто или да бъде поставяно по корем. Някои гнезда са рекламирани като подходящи за споделено спане, което включва поставянето им в леглото на родителите.

Организацията алармира за опасността от задушаване на новороденото, криеща се в меките, подплатени страни на този продукт и препоръчва бебето да не бъде оставяно нито за момент без надзор в подобно приспособление. Гнездата не бива да бъдат поставяни в други продукти, като например в леглото, кошарката, плетения кош или кошарата за игра на бебето, казва се още в апела.

По правило бебето не бива да бъде поставяно върху мека, покрита с одеяла, възглавници или други пухкави покривала повърхност, върху водни легла, надуваеми матраци, кушетки, кресла и т.н., тъй като във всички тези случаи се увеличава риска от задушаване. Организацията декларира като единствено безопасно място за съня на бебето неговото собствено легло, кошарка, люлка или кош, сертифицирани според правилата за безопасност, в положение по гръб.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Шест изпитания от детството ви, които ще бъдат спестени на децата ви

Шест изпитания от детството ви, които ще...

Милениалите, или поколенията, родени на границата между второто и третото хилядолетие сл.н.е (от където идва и...
Здрави бебета ли се раждат от замразени яйцеклетки ?

Здрави бебета ли се раждат от замразени...

Ако работите или се каните да се кандидатирате за позиция в някой от технологичните гиганти като Google, Facebook или...
Сънят по гръб в края на бременността може да е опасен за бебето

Сънят по гръб в края на бременността може...

Сякаш бременните жени се нуждаят от още една причина, за да не могат да спят пълноценно през нощта?! Сънят в края...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: