http://www.bebok.eu/article/2157

НАТУРАЛНИТЕ ЕМОЛИЕНТНИ ГРИЖИ ЗА СУХА КОЖА, СКЛОННА КЪМ АТОПИЯ

АТОПИЧНА КОЖА, КОЖА В КРИЗА

"Хронична възпалителна дерматоза, съпроводена със сърбеж", такава е дефиницията на атопичния дерматит, наричан още атопична екзема. 4 думи, които казват всичко за това заболяване на кожата, характеризиращо се с кризи, възпалителни епизоди, разпознаваеми по червените плаки и изразена сухота на кожата, придружена от сърбеж. Хроничен, атопичният дерматит присъства в живота на някои възрастни, но той се проявява предимно в ранна детска възраст. 

Семейната предразположеност, свързана с дефицитна функция на кожната бариера, насърчава развитието на тази екзема. Между всеки възпалителен епизод, момент на ремисия позволява на тази крехка кожа малко да си "отдъхне", сънят да е пълноценен, а ежедневието - спокойно. Но подобни прояви са подвеждащи, възстановяването никога не е пълно. "Шумното" възпаление отстъпва място на "тихото" възпаление, което всеки ден поддържа атопичния терен. Това е микро-възпаление.

 

МИКРО-ВЪЗПАЛЕНИЕ, СКРИТОТО ЛИЦЕ НА АТОПИЧНАТА КОЖА СЪЩИНСКО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО!
Възпалението не е концепция, то се изразява в кризи. Кожата е тогава в състояние на тревога, под влияние на маркери на възпаление, като някои цитокини, които предизвикват обостряния на екземата. Микро-възпалението, както подсказва името му, е по-дискретно и по-малко отчетливо. То не се вижда, не се усеща, но все пак е там. Присъства между всяка криза в периодите на ремисия. Ако се вгледаме в тази кожа отблизо, ще видим, че тези маркери на възпалението са винаги налични. Това микро-възпаление присъства всеки ден, в живота на хората с атопична кожа. Периодите на успокояване са измамни. Тази уязвима кожа никога не се нормализира. Микро възпалението поддържа терена на атопичния дерматит: то е в основата на отключването на кризи. Умението да се контролира това микро-възпаление, за контрол на сухата атопична кожа, позволява разреждане на кризите и осигуряват благосъстоянието на кожата.

Добре е да разполагаш с ефикасни съставки. А е още по-добре, ако може да се пренесат там в кожата, където има най-голяма нужда. Това е принцип, често използван във фармацевтичната сфера. Днес, A-DERMA не променя своята рецепта със съставки за серията EXOMEGA CONTROL: Екстракт от Кълнове от Овес Rhealba (успокоява раздразненията) и Filaxerine (възстановява кожната бариера). Но A-DERMA ги съчетава с други молекули, наречени вектори, способни да ги транспортират по-бързо до целта.

A-DERMA създаде натуралната технология BioVect. Там, където минералните масла остават на повърхността и имат ефекта «капак», натуралните молекули проникват в повърхностните слоеве на епидермиса, откъдето постепенно се освобождават. Гликолипиди и растителен глицерин обвиват Екстрактa от Кълнове от Овес Rhealba, с изключителен афинитет към кожата, те го транспортират към епидермиса, където атопията се изявява. Ден след ден, обострянията на сухота се разреждат, усещането за повторно раздразнение е контролирано.

Знаем, че се препоръчва нанасянето на емолиенти да бъде 2 пъти дневно.
Но в реалния живот, нанасянето на такъв продукт за грижа, 2 пъти дневно, е ограничаващо и рядко изпълнявано. Ето защо, за да тества ефикасността на EXOMEGA CONTROL, A-DERMA изпълни всички тестове в реални условия на ежедневие на малките атопици, при приложение само път дневно!

МИГНОВЕНО УСПОКОЕНА КОЖА СЛЕД НАНАСЯНЕ

Всеки ден, всяко нанасяне е още една крачка към същинското и дългосрочно успокоение. А ползите не приключват тук. 

В момент, в който потребителите са все по-внимателни и загрижени относно състава на продуктите, които купуват, за A-DERMA беше важно да им предложи продукти с много стриктна харта на производство. 

EXOMEGA CONTROL е натуралният отговор на емолиентните грижи. Техните формули са съставени от повече от 95% съставки от натурален произход.

Н О В О Р О Д Е Н И В Р И С К, В З Е М Е Т Е М Е Р К И

Какво означава новородено с риск от атопична кожа? Ако един от родителите е с атопична кожа, то има 50% риск детето също да има. Ако и двамата родители имат такъв тип кожа, то вероятността се качва на 80%. Да се действа преди атопията да се прояви, в днешно време, е познат подход. Затова, клинично проучване бе проведено с 124 новородени, в риск от атопична кожа*. Нанасянето на емолиент веднъж дневно, в продължение на 6 месеца, още от 3та седмица след раждането, намалява с до 50% риска от развитие на състоянието. Резултатите окуражават новия подход за ограничаване на развитието на атопична кожа. Ето защо, продуктите EXOMEGA CONTROL са формулирани, за да могат да бъдат използвани още от раждането, при новородените с риск от атопична кожа. 

A-DERMA ревизира стълбовете на серията EXOMEGA, внедрявайки нови формули за контролиране и разреждане на усещането за раздразнение.

EXOMEGA става EXOMEGA CONTROL 

Три текстури за грижа за три степени на сухота и винаги със същата концентрация на активни съставки. Целта е всеки да може да избере възможно най-подходящата за кожата си текстура, съобразно ежедневието и желанието си.

ЕМОЛИЕНТЕН БАЛСАМ

Тази изключително богата текстура е «мечето» за комфортен сън - успокоява, спомага за епидермалното възстановяване на кожната бариера и успокоява усещането на раздразнение.

Формат: 200 - 400 мл
Препоръчителни цени: 36,30лв. - 46,20лв.

ЕМОЛИЕНТЕН КРЕМ

Референтен емолиент, предназначен за умерено суха кожа, неговият релипидиращ и хидратиращ ефект намаляват сухотата на кожата и редуцират чувството на дискомфорт. Ефикасността никога не е била така осезаема.
Формати: 200 мл - 400 мл
Препоръчителни цени: 36,30лв. - 46,20лв.

ЕМОЛИЕНТНО МЛЯКО

Лесно за разнасяне и бързо попиващо, благодарение на леката и флуидна текстура, това е продукта-»жокер» в ежедневието, за хидратация и подобряване комфорта и еластичността на кожата.
Формати: 200 мл - 400 мл
Препоръчителни цени: 36,30лв. - 46,20лв.

ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЩЕ СА ПОСТЕПЕННО НАЛИЧНИ ОТ
ОКТОМВРИ 2017 В АПТЕКИТЕ

A-DERMA е марката за хигиена и грижа, натурално грижовна с дерматологично тествана натурална растителна съставка Овес Rhealba.
A-DERMA е родена от науката и природата. A-DERMA защитава и се грижи за всеки тип уязвима кожа, във всеки един момент от живота, цялостно и дългосрочно. A-DERMA има за цел нежно да възвърне баланса, да успокои и да възстанови кожата.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
LIDL ПРЕДЛАГА УНИВЕРСАЛЕН ПОДАРЪК ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

LIDL ПРЕДЛАГА УНИВЕРСАЛЕН ПОДАРЪК ЗА...

13 декември 2017 г., София. Най-голямото Коледно предизвикателство винаги е било да откриеш верния подарък за...
КОНКУРСЪТ ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “ПЪТЯТ И АЗ“ ВДЪХНОВЯВА БЪДЕЩИ ИНОВАТОРИ

КОНКУРСЪТ ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “ПЪТЯТ И АЗ“...

Renault България в партньoрство с Министерството на образованието и науката и детски научен център “Музейко”...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: