Header тениски

В Индия се роди бебе със седем зъба в устата

Случаите бебе да се роди със зъбки в устата са редки, но все пак не се считат за прецедент. Досега обаче нямаше документирал случай на бебе, родено с цели седем зъба с напълно завършен растеж. Абсолютният рекорд е записан на името на родения през лятото на 2017 година в Ахмедабад Праян Шарма, чиято майка установява аномалията при първия си опит да го постави на гърдите си.

Веднага след раждането си бебето е откарано в интензивно отделение поради сериозна инфекция, с която се бори в продължение на 10 дни. Едва тогава майка му, 31-годишната Никита Шарма, която редовно го посещава и не забелязва нищо нередно, има шанса да го сложи на гърдите си, за да засуче.

 „Тогава жена ми усети, че нещо не е както трябва и огледа устата му. Никога не сме и предполагали, че дете може да се роди със зъби, какво да говорим за седем на брой“, коментира бащата на Праян – Хариш.

По данни на Националния здравен институт на Великобритания с един или повече от т.нар. „натални зъби“ се ражда едно на 3000 деца. Предполага се, че причини за подобна аномалия могат да бъдат дефицити в храненето на майката по време на бременността, както и определени медицински или генетични фактори. При всички случаи наталните зъби трябва да бъдат извадени, тъй като представляват опасност за здравето на бебето в случай, че паднат и детето се задави с тях.

В конкретния казус с Праян, всичките седем зъба, намиращи се на долната челюст, са били извадени с две операции с местна упойка.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
LIDL ПРЕДЛАГА УНИВЕРСАЛЕН ПОДАРЪК ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

LIDL ПРЕДЛАГА УНИВЕРСАЛЕН ПОДАРЪК ЗА...

13 декември 2017 г., София. Най-голямото Коледно предизвикателство винаги е било да откриеш верния подарък за...
КОНКУРСЪТ ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “ПЪТЯТ И АЗ“ ВДЪХНОВЯВА БЪДЕЩИ ИНОВАТОРИ

КОНКУРСЪТ ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “ПЪТЯТ И АЗ“...

Renault България в партньoрство с Министерството на образованието и науката и детски научен център “Музейко”...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: