http://www.bebok.eu/article/2157

Майка с рак в терминална фаза в кома роди бебе

Бебе, родено от обречена майка в терминална фаза на рак, изпаднала в кома, има шанса да живее и да бъде отгледано с много любов със споделените грижи на своите пет братя и сестри, баща си и всички близки на семейството. Малката Лайф (в превод живот) е била извадена преждевременно с цезарово сечение в 24 гестационна седмица, но се развива добре и лекарите дават добри прогнози за живота и здравето на момиченцето.

Майката на Лайф, Лин, научава, че е бременна с шестото си дете само две седмици, след като е диагностицирана с глиобластом. Тя се подлага на две операции за премахване на тумора, след което й се предлага да се включи в обещаващо клинично проучване. След като обсъждат желанията си със своя съпруг Ник обаче, родителите решават, че ще откажат по-нататъшна терапия, за да дадат шанс на бебето.

 „Попитах я какво би искала да направим и тя каза: Да запазим бебето“, разказва съпругът на Лин в интервю за ABC News. Той признава, че за себе си е направил същия избор, но не е искал да влияе на решението й, тъй като това все пак е нейният живот.

Семейството на Лин създава две страници в интернет, чрез които търси подкрепата на благодетели -  Cure 4 Carrie във Facebook и профил в платформата GoFundMe. В тях периодично се публикуват актуални новини за развитието на случая с майката и бебето. От тях научаваме, че Лин е претърпяла удар, след който е изпаднала в състояние на кома и не изпитва болка.

Лекарите са имали намерението да дочакат бебето да влезе в 28 г.с., преди да го извадят оперативно, но поради влошаващото се състояние на майката, а и на момиченцето, са предприели секцио четири седмици по-рано. Въпреки това бебето се развива добре.

Братята и сестрите на Лайф са на възраст между 18 и 2 години, като всяко от децата изживява събитията в живота на семейството и предстоящата раздяла с майка им Лин по различен начин, като, разбираемо, по-големите от тях изживяват всичко по-тежко.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: