Възглавнички header 2017

Noordi Sole – единствената количка, от която вие и бебето ви се нуждаете

Освен че е една от най-скъпите покупки, които ще направите, бебешката количка е и една от най-важните, като правилният избор при огромното разнообразие от марки и модели на пазара неслучайно е сравняван с научен анализ, а добрата информираност по въпроса – с висше образование. Ако имате късмет, ще попаднете на професионалист в магазина, от който сте решили да купите количка, способен безпристрастно да ви предложи наистина добър продукт спрямо предпочитанията и бюджета ви. Ние обаче ви съветваме да не се предоверявате на късмета си и да не „играете тото“ тъкмо в избора на количка, защото знаем колко неприятни могат да са последствията, ако се окаже несполучлив. Затова и не смятаме да пестим суперлативи за продуктите на Noordi и в частност за компактния 3-в-1 модел, удачно наречен Sole.

Вдъхновени от палитрата и северната красота на норвежка природа, количките на Noordi се отличават от всичко останало, което се предлага на пазара, още от пръв поглед. И първото впечатление няма да ви подведе – дизайнерите на Noordi далеч не са се ограничили с естетичния подход, влагайки нещо много повече от красиви форми, цветове, материи и аксесоари в продуктовата гама на Noordi.

Самият производител описва философията си така: „Нашият дизайнерски екип подхожда винаги със следния въпрос – какво бихме могли да сторим, за да направим живота и на майките, и на децата им, по-лесен и по-комфортен?“ И ние можем да потвърдим, че количките с тази марка са създадени в изчерпателен и безкомпромисен отговор на всичко, което бихме искали от една бебешка количка. И което е още по-важно, така, сякаш осен до нас - тези, които ще бутаме, сгъваме и разгъваме, почистваме, превозваме и съхраняваме количката, Noordi са се допитали до бебетата, за които в крайна сметка е предназначена.

Истината е, че преди човек да започне да използва бебешка количка за своето собствено бебе, в повечето случаи нито бъдещата майка, нито бъдещият татко са наясно какво точно очакват от този предмет. Дали по пътя на логиката или заради това, че най-често са изтъквани като предимства на един или друг модел, ние търсим количка, която е комфортна, маневрена, лека и надеждна. Един поглед на страницата на кой да е онлайн магазин ще ви убеди, че абсолютно всички колички – от най-евтините до най-скъпите – са именно такива. Как тогава да направите избор, за който нито за момент да не съжалявате?

За да не преповтаряме рекламни лозунги и банални фрази, постарахме се да потърсим, открием и систематизираме някои от най-силните качества на Noordi Sole – онези видими и невидими инженерни и дизайнерски решения, които превръщат използването на Noordi в безметежно преживяване, абсолютно удоволствие и една наистина добра, при това достъпна финансова инвестиция.

На първо място ще изтъкнем иновацията на т.нар. зимен кош – този, в който бебчето ви ще се вози от раждането си до около шестмесечна възраст (или до тогава, докато вече може да стои стабилно седнало). Едновременно компактен и уютен на вид, но достатъчно просторен (20х82х38,5 см), този кош всъщност представлява люлка, която се демонтира от шасито с едно движение и в която без усилие можете да пренасяте и да полюшвате вашето бебче. Ще ви очарова и с няколко абсолютно практични и находчиви решения, като например джоба, в който е пришит комарник, така че да не се налага да носите този аксесоар отделно. Освен за тази цел, можете да използвате джоба за прибиране на всякакви дребни вещи като залъгалки, кърпички, пари, ключове или дори за мобилния ви телефон.

Безспорен плюс е изпълнението на дръжката за носене на коша, която е облечена в сенника, както и на самия сенник, който се регулира само от едно копче, а не от две, както при много други колички. Подобно на всички текстилни части на количката, той се сваля изцяло за лесно изпиране, тъй като се захваща с цип. При все толкова много функционалност и мобилност, сенникът приляга идеално към коша, така че да го изолира от вятър, студ и дъжд. В подкрепа на сигурността, която излъчва, кошът е произведен от водонепромокаеми и слънцезащитни (с UV фактор 50+) материи, като освен практично и качествено, дюшечето на зимния кош е и много симпатично с радващи окото десени. Споменавайки десена, серията Sole е изпълнена в цели 8 различни цветови комбинации (конфигурации от три цвята, като шасито винаги е черно, а останалите два цвята са разпределени в текстилните части, в това число покривалото и чантата, включени в комплекта), чийто единствен недостатък е, че правят избора наистина труден.

Освен отгоре, нека обаче погледнем коша и отдолу, тъй като Noordi действително са проявили забележително внимание към детайла, заради което бихме си позволили да наречем Sole „Toyota на бебешките колички“. Именно от там, бързо и без никакво усилие, ще можете да сменяте  различните „режими“ на коша по отношение циркулацията на въздух и позицията на бебето – от напълно легнало до повдигнато под 45% положение (от изключителна важност за бебетата, страдащи от рефлукс).

Може и да не го отчетете веднага, но изборът на черния цвят за шасито и рамата на Noordi също е пределно практичен, тъй като се цапа по-трудно и не личи толкова, колкото при белите. Кошът за съхранение е още едно от предимствата на този модел. Той е един от най-големите срещани на пазара на бебешки колички, като същевременно е лесно достъпен поради липсата на прегради и е прикрепен с цип, което позволява бързото му сваляне за почистване. Същото се отнася и за гумите на количката, които са сваляеми, регулируеми по отношение на въртенето и в комбинация с амортисьорите осигуряват едновременно меко возене и проходимост при трудни (разбирайте градски) условия. И ако това не е достатъчно, Noordi са успели да придадат естетизъм дори на тази чисто функционална част от количката чрез щамповането на гумите (както и на циповете) със закачливи орнаменти на лапички.

След подобно изпълнение на шасито, рамата и зимния кош едва ли за някого остава и сянка на съмнение, че Noordi не са вложили същите креативност и педантизъм и по отношение на летния кош и столчето за кола. Разликата в теглото на количката с единия и другия е незначителна, а освен това общото между двата е в лекотата, с която се махат от шасито – за не повече от секунда, само с една ръка.

Какво нямат другите летни кошове/колички, което Noordi има? Познахте – напълно легналото положение и което е още по-важно (и според нас само по себе си достатъчно, за да изберем именно Noordi) – демонтирането на коша при сгъването на количката, било то и елементарно, не е необходимо. Точно така – когато ползвате летния кош, можете да сгъвате количката с все коша. Защитеността на бебето в летния кош и столчето също е гарантирана както от сенника, така и от покривалото за крачетата и, разбира се, чрез системата от колани – триточкова за столчето и петточкова за коша.

Не подценявайте и чантата, включена в комплекта на количката, макар външният й вид да не предполага практичността, която предлага. Една от приятните изненади, която ще откриете, щом надникнете в нея, е скритият термо джоб, а освен доброто разпределение, като допълнително удобство бихме изтъкнали наличието на малко странично джобче за биберон, например, и системата от колани за закачване и пренасяне.

Във всичко това и всичко останало, което може би пропускаме, изреждайки силните страни на Noordi, можете да се убедите и сами още сега, без да ставате от стола си. Достатъчно е да отделите няколко минути за сайта на Noordi, изпълнен в същия иновативен, интуитивен и детайлизиран стил на производителя, с който се отличават всички негови продукти.

Ако успяхме да спечелим и вашето сърце с Noordi дистрибутора за България на марката е фирма Нювива ООД. Във Facebook може да ги намерите от тук Детски Свят.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: