http://www.bebok.eu/article/2157

Виждали ли сте новородено бебе с толкова много коса?

Представяме ви „феичката“ Пикси!Родена през юли 2017 година, Пикси (от английски Pixie – фея) привлича всички погледи върху себе си и предизвиква неподправен възторг с изключителното много, гъста и дълга коса, с която се е появила на белия свят.

Майката на Пикси – 32-годишната Дженифър, споделя, че още при раждането на бебето около него са се струпали всички медицински сестри и акушерки в отделението, впечатлени от косата му. Самата тя твърди, че не е виждала бебе на нейната възраст с толкова много коса, въпреки че и по-големите й деца, както и самата тя, са родени с доста коса.

„Където и да отидем, хората реагират и твърдят, че за пръв път виждат новородено бебе с толкова много коса. Приятелите ми ме тагват всеки път, щом попаднат на статия за бебе с много коса“, казва Дженифър.

Запитана как се грижи за косата на Пикси, тя обяснява, че не използва специална козметика, нито гребен или аксесоари като шноли и ластички, като признава, че не смее да реше бебето от страх, че косата му може да започне да капе (естествен процес при всички бебета, при който косичката, с която са родени, се сменя с нова). Дженифър също така е убедена, че макар да е само на два месеца, Пикси вече съзнава какъв интерес предизвиква у хората с косата си.

Растейки, косата на Пикси ще може да бъде оформяна така, че да прикрива ушичките й и по-конкретно дясното й ухо, което има необичайна форма на фъстъче в резултат на вроденото състояние микротия – рядка малформация, която засяга средно едно на 7000 деца. Дженифър обаче е категорична, че не смята да прави каквото и да било, за да крие от погледите деформираното ушенце, с което Пикси никога няма да чува.

„Смятам да вдигам косата й нагоре през цялото време. Тя е родена така и аз не бих се опитвала да променя нещо у нея за нищо на света – тя е такава, каквато е!“

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
LIDL ПРЕДЛАГА УНИВЕРСАЛЕН ПОДАРЪК ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

LIDL ПРЕДЛАГА УНИВЕРСАЛЕН ПОДАРЪК ЗА...

13 декември 2017 г., София. Най-голямото Коледно предизвикателство винаги е било да откриеш верния подарък за...
КОНКУРСЪТ ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “ПЪТЯТ И АЗ“ ВДЪХНОВЯВА БЪДЕЩИ ИНОВАТОРИ

КОНКУРСЪТ ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “ПЪТЯТ И АЗ“...

Renault България в партньoрство с Министерството на образованието и науката и детски научен център “Музейко”...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: