http://www.bebok.eu/article/2157

Кейт Мидълтън очаква трето дете и отново страда от хиперемезис гравидарум


След седмици спекулации новината бе потвърдена с официално съобщение от 
Кенсингтънския дворец: Кейт Мидълтън – съпруга на принц Уилям, дукеса на Кеймбридж и принцеса на Обединеното кралство – очаква трето дете, като и при първите две бременности страда от хиперемезис гравидарум. Това е сериозно състояние, свързано с бременността, характеризиращо се с постоянно гадене и повръщане, което често налага хоспитализация и крие сериозни рискове за здравето на майката. 

Заради тежкото протичане на хиперемезис гравидарум в началото на първата й бременност, Кейт Мидълтън бе приета в болница през декември 2012 година, непосредствено след като новината за щастливото събитие бе оповестена от Двореца. Въпреки опасенията за здравето й, принцеса износи и роди здраво момченце – четиригодишният към днешна дата първороден син на принц Уилям – принц Джордж. 

През септември 2014 година Кенсингтънският дворец разпространи вестта за втората бременност на Кейт Мидълтън, разкривайки причината за отменената й официална визита в Оксфорд. Тогава вместо да влиза в болница, тя получи лекарски грижи направо в Двореца, а през май 2015 година на бял свят се появи сестричката на принц Джордж – принцеса Шарлот. 

Сега принцеса Кейт отново е под лекарски грижи в уюта и с всички удобства на своя дом в претърпелия реновации за над 6,5 млн. долара Кенсингтънски дворец. Не става ясно нито доколко сериозно е неразположението й, наложило отмяна на неин официален ангажимент, нито на какъв етап е бременността й.                                                                          

Хиперемезис гравидарум погрешно е наричано „тежка форма на сутрешно гадене“, като в действителност е много сериозно състояние, което може да доведе до дехидратация, загуба на тегло, електролитен дисбаланс, ниско кръвно налягане, дисбаланс на важни за организма соли като калиевите и дори до органна недостатъчност. Чувството за гадене е постоянно, а повръщането е на всеки час или дори по-често, като за разлика от баналното сутрешно гадене нерядко състоянието не отшумява в края на първия триместър на бременносттаХиперемезис гравидарум се свързва с рязкото повишаване на нивата на човешки хорионен гонадотропин (ЧХГ) в кръвта – хормонът, благодарение на който бременността може да бъде установена с обикновен уринарен тест от аптеката още в първия ден на закъснението на цикъла. 

Лечението на хиперемезис гравидарум зависи от сериозността на симптомите и от степента на повлияване на пациентката. Обичайно се налага интравенозна рехидратация и прием на лекарства, които повлияват повръщането чрез въздействие на мозъчно ниво или на ниво стомашно-чревен тракт. В някои, макар и редки случаи, се прибягва до хранене и хидратация с назогастрална тръба, докато в други бременните жени се повлияват добре от промени в диетата в комбинация с домашен постелен режим.  

Заедно с принц Джордж и принцеса Шарлът Кейт Мидълтън съпроводи своя съпруг – принц Уилям – на петдневното му кралско посещение в Полша и Германия през юли. Последната й публична поява бе в края на август на поклонението в памет на покойната принцеса Даяна – майката на принцовете-престолонаследници Уилям и Хари, която си отиде от този свят при трагични обстоятелства точно преди 20 години. Логично е да се предположи, че терминът й е през април или май 2018 година. Принцеса Шарлът се роди на 2 май 2015 година, а принц Джордж – на 22 юли 2013 година. Кейт Мидълтън навърши 35 години на 9 януари т.г. 

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: