Header тениски

Тест за бременност с паста за зъби?

Видеото, което можете да гледате по-долу, е едно от многото, които ще откриете в YouTube, ако зададете търсене по ключови думи „паста за зъби“ и „бременност“. В него обаче не става дума нито за вашия зъбен емайл, нито за този на децата, чиито майки мият или не мият редовно зъбите си с флуоридна паста за зъби по време на бременността. Не, това видео разкрива една неподозирана способност на пастата за зъби, за която може би никога не сте чували (и едва ли сте изгубили от това). А именно – да се използва като алтернатива на съвременните тестове за бременност при съмнение, че такава може да е настъпила.Ако оставим настрана първия изникващ в съзнанието въпрос – защо бих предпочела да се тествам за бременност с паста за зъби, вместо с някой от многото лесни за употреба и в 99% от случите коректно отчитащи тестове – провеждането на подобен експеримент може да бъде доста забавно. Друг е въпросът, че след като придоби значителна популярност в резултат на публикациите в няколко големи интернет издания като Metro и лавинообразното им споделяне в социалните мрежи, сигурно не малко жени ще гласуват твърде голямо доверие на този „метод“. Важно е да знаете, че най-сигурният тест за бременност е кръвното изследване на нивата на ЧХГ (човешки хорионгонадотропин) в лаборатория, следван от тестовете, продавани в аптеките.

Впрочем, т.нар. тест с паста за бременност има повече общо с втория, тъй като за целите му трябва да използвате урина (можем само да си отдъхнем с облекчение!). Както сами ще видите и прочетете от инструкцията във видеото, ще ви трябват две чисти чашки, паста за зъби и урината на човека, който ще се тества за бременност – препоръчително първа сутрешна, тъй като тогава нивата на ЧХГ са най-високи.

В едната чашка се събира малко урина, а в другата се изстисква около чаена лъжичка паста за зъби – най-добре тя да е чисто бяла, без ексфолианти и други добавки. Пастата се разбърква леко и към нея се добавя с капкомер малко от урината. Отново се разбърква внимателно, отново се добавя малко урина и накрая се разбърква още веднъж. Сместа се оставя да престои 3-5 минути, след което идва моментът на „истината“! Ако сместа се е разпенила, съдържа мехурчета или шупли, или има промяна в цвета (напр. синкав нюанс), „тестът“ е положителен. Ако няма никаква промяна – е отрицателен.

След всички кавички и закачки в горните редове едва ли е нужно да изтъкваме, че ако действително имате съмнения за настъпила бременност, които в общия случай се подкрепени от някои очевидни признаци (в т.ч. липса на цикъл, болка и чувство за напрежение в гърдите, сънливост, повишена температура, гадене), всякакъв род химични експерименти в домашни условия могат единствено да доведат до объркване и излишен стрес (или прибързана радост). Тестове за бременност се продават в абсолютно всяка аптека и повечето от тях отчитат вярно още от първия ден на закъснението. Освен в специални случаи, консултация с гинеколог в първите дни от закъснението би била прибързана. 

 

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: