http://www.bebok.eu/article/2157

Ето как да направите сами вкъщи най-лесния хелоуински костюм на света!Независимо какво отношение изпитвате към привнесените от англоезичния свят празници като този по почитането душите на покойните, отбелязван на Хелоуин, почти сигурно детето ви ще ви накара да се вживеете в идеята. Което означава две неща – че на 31 октомври ще напазарувате значителни количества лакомства, тикви и оранжеви цитруси на килограм, и че ви трябва костюм. И ако първото е лесно постижимо на цената единствено на вложените време и средства, то за второто ще трябва да проявите и немалко изобретателност. И тук на помощ идваме ние!

Или по-точно авторката на блога Wine & Glue, Лиса, която инвестира част от свободното си време (ако за една майка и човек с толкова много занимания като нея изобщо можем да говорим за подобно явление) в изработването на непретенциозни и напълно постижими и за най-несръчните сред нас оригинални творения.

И така, да преминем по същество: утре е Хелоуин, а все още не разполагате с костюм, предвид ограничения пласмент на интересни и достъпни като цени артикули за маскарад по магазините. Не сте много добри в шиенето, всъщност изобщо нямате шевна машина и хвърляте дрехите, щом копчетата им се скъсат. Живеете на ограничена площ и не разполагате с килер, преливащ от напълно ненужни стари вещи, които да можете да рециклирате. А малечко само подпитва: „Мамо, как ще се дегизирам утре“? Специалните хелоуински епизоди на почти всички сериали за деца и възрастни, които по правило се излъчват не само на Хелоуин, но и през цялата година, не помагат особено. Взимайки всичко за чиста монета, децата са убедени, че е само въпрос на желание от страна на родителите да бъдат пременени като принцеси, хамбургери, супергерои, коли, космически кораби и какво ли още не.

Вместо да налагате вето на гледането на телевизия, изтичайте до най-близкия магазин и помолете за един празен, по възможност чист кашон (например от пакетирани храни). Съобразете размера му според ръста на детето – трябва ви кашон, в който детето да може да се „облече“ така, че отгоре да се подава главата му, отстрани ръцете, а отдолу – краката. Тоест не много по-голям от торса му. Освен кашон ще ви трябват единствено дузина празни кофички кисело мляко или пластмасови чашки за еднократна употреба (или контейнерчета) с обем половин литър и спрей с боя

 

След като сте си набавили материалите, махнете дъното и очертайте три дупки на кашона – една по-голяма откъм другата му къса страна, през която трябва да може да премине главата на детето, и две по-малки – за ръцете му. С помощта на качествено лепило и повечко търпение залепете срязаните около четири пръста над основата кофички (чашки) за кашона – по шест отпред и отзад и оставете да стегне. Досетихте ли се какво правим тук? Дааа, нещо, с което (съпруга ви) детето ви обожава да играе! Ако не сте решили да го изненадате с костюма, направете проба, преди да пристъпите към боядисването. Най-лесно ще ви бъде да боядисате костюма със спрей, но можете да използвате и най-обикновени темперни бои и по-голяма четка.

Готово! Остава единствено да разсипете лакомствата по кошничките, да запалите тиквените фенери и да направите няколко стотин снимки на вашето малко ходещо Лего блокче, на които след години да проронвате по някоя сълза на умиление.

 

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
LIDL ПРЕДЛАГА УНИВЕРСАЛЕН ПОДАРЪК ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

LIDL ПРЕДЛАГА УНИВЕРСАЛЕН ПОДАРЪК ЗА...

13 декември 2017 г., София. Най-голямото Коледно предизвикателство винаги е било да откриеш верния подарък за...
КОНКУРСЪТ ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “ПЪТЯТ И АЗ“ ВДЪХНОВЯВА БЪДЕЩИ ИНОВАТОРИ

КОНКУРСЪТ ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “ПЪТЯТ И АЗ“...

Renault България в партньoрство с Министерството на образованието и науката и детски научен център “Музейко”...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: