Възглавнички header 2017

Нелекуваните кариеси по време на бременността могат да са опасни за бебетоБременните жени с влошено и/или занемарено дентално здраве поставят в риск от бактериална инфекция новородените си деца, алармира подразделението за дентално здраве на Американската педиатрична академия (
Campaign for Dental Health към American Academy of Pediatrics). Специалистите съветват бъдещите майки да обърнат сериозно внимание на проблемите със зъбите и венците, за които знаят или подозират, че имат, както и да посещават редовно стоматолог с цел превенция и навременно лечение на въпросните проблеми. 

От долната инфографика, разпространена от Campaign for Dental Health до всички педиатри и специалисти по дентална медицина при децата, която адаптирахме на български език, можете да придобиете представа за зависимостта между денталното здраве при бъдещата майка и децата й, както и да получите още едно уверение, че зъбните манипулации не крият никакви рискове за плода. Напротив! Именно отлагането на работата по развалените зъби или възпаления в устата на майката носи напълно реален и съществен риск от здравословни проблеми при децата. 
*
Важно е да уточним, че е добре да се консултирате с гинеколога си относно приема на флуорид като хранителна добавка и/или като елемент от състава на предпочитаната от вас минерална вода. Натрупването на по-големи от необходимото количества флуорид в организма на майката може да бъде опасно за бебето! 

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: