http://www.bebok.eu/article/2157

Ето как полетът на това семейство и двете име деца със самолет са превърна в кошмар (Видео)Тенденцията на рязък и главоломен спад в прага на търпимост към децата, обратно пропорционален на експресивността и хиперактивността, които са сред характерните черти на съвременните подрастващи, все по-често води до ескалация в най-обикновени ситуации от ежедневието. За всеки конкретен случай винаги можем и трябва да търсим две гледни точки – тази на децата и техните семейства, както и тази на „потърпевшите“.

И все пак не можем да не се запитаме, защо от позицията на възпитанието и опита, който би трябвало да имат, толкова много възрастни индивиди допускат да бъдат завладени от чувството на силен афект, когато реагират по някакъв начин на едно обичайно за децата поведение. Нещо повече – в този свой афект те търсят наказателни марки, рестрикции и санкции спрямо децата и техните семейства, които като че ли не отговорят на размера на „провинението“.

Както в повечето подобни ситуации и в тази, която ще преразкажем по-долу, позовавайки се на публикациите в медиите отвъд океана, имаме две драстично разминаващи се версии за случилото се. Действието се развива на международното летище Мидуей в Чикаго, където нашите герои - четиричленно семейство, състоящо се от съпрузи и двете им деца, съответно на три години и на 16 месеца – се прикачват на самолет на Югозападните авиолинии (Southwest Airlines). Вместо да отлетят обаче, те са изпратени обратно към дома си в Лос Анджелис, а, след като е задържан с белезници от летищната охрана, таткото ще бъде изправен пред съд през ноември.

Причината за всичко това е в „прекомерния шум“ и „нарушаване на правилника“ от страна на децата при качването им на борда на самолета, казва се в официалната позиция на превозвача.

„Пасажерите на нашите полети носят отговорността за това да спазват правилата и нашата политика, гарантираща сигурността на всички, които пътуват с нас. Бяхме известени, че няколко от пътниците на полет 102 не са спазвали инструкциите за безопасност… Тези клиенти не са пожелали да комуникират с нашите служители на летището и след като ситуацията е ескалирала, се е стигнало до намеса на местните власти“, казва се в изявлението на Southwest Airlines.

А каква е версията на сем. Шилинг?

“Southwest Airlines, много моля, бихте ли ми казали, защо изритахте семейството ми от самолета по време на нашия престой и отменихте следващия ни полет под претекста, че децата ни нарушават реда? Те нито са плачели, нито са крещели по време на полета“, пише майката на децата – Ерин – в публично съобщение във Facebook. Тя изтъква значителния опит, натрупан от семейството в летенето със самолет („имаме над 30 полета“), при това предимно на борда на самолетите на същата авиокомпания. До момента без нито един подобен случай.

„Това, което най-силно ме смущава, е че никой не ми казва какво точно означава да си в нарушение“, обяснява Ерин. Единственото обяснение, което ми беше дадено, е, че не са позволени „тичането нагоре и надолу по пътеката в самолета и скачането по таблите на седалките“. Първо, ние изобщо не сме отваряли нашата, респективно няма как някое от децата да е скачало по нея“.

Съпругът на Ерин, Кейси, е арестуван, след като някой се е оплакал, че е бил „удрян с количка“ от него на летището. Мъжът е освободен, но срещу него е повдигнато обвинение и задействано съдебно производство. В своя пост във Facebook съпругата му спекулира, че компанията ги е „изхвърлила от самолета“, тъй като продадените билети за полета са били повече от местата в самолета, а мъжът й е бил арестуван, тъй като се е опитал да заснеме случващото се.

Този случай на пасажери с малки деца следва серия инциденти с друг превозвач – United Airlines. По-рано тази година бебе изпадна в безсъзнание в ръцете на майка си, след като й бе отказано да напусне борда на самолета въпреки значителното закъснение и прекомерно високата температура на същия. При друг случай дете остана без място, за което родителите му са платили, след като на него е бил настанен правостоящ пасажер.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Не бъдете любезни, бъдете искрени

Не бъдете любезни, бъдете искрени

„Общувайте с другите, но останете себе си”, съветва белгийският психотерапевт Тома д’Ансамбур чрез своя...
Направете дигиталния свят по-безопасен за децата увеличавайки достъпа им

Направете дигиталния свят по-безопасен за...

Ню Йорк, София 14 декември 2017 г. – Въпреки масовото онлайн присъствие на децата - 1 от 3 интернет потребители по...
Коледен базар в подкрепа на недонсоените деца

Коледен базар в подкрепа на недонсоените...

Вече шеста година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителен Коледен базар „Подари...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: