https://barbabebe.com/bb/index.php?route=product/product&path=61_59&product_id=50

Митове за спонтанния аборт

Ако сте преживяли подобно нещо със сигурност дълго сте се обвинявали за загубата. Вдигането на тежко, двете малки питиета изпити преди да разберете за бременността или дали не е трябвало навреме да спрете работа са най-честите самообвинения на жената за нейния спонтанен аборт. Всъщност не винаги това са причините. Понякога спонтанният аборт се случва, независимо от положените грижи за избягването му.

 

Предлагаме списък с най-често обвиняваните фактори, които всъщност НЕ причиняват спонтанен аборт:

 

* Стрес и депресия

По време на бременността много често се случват травмиращи събития като стрес в работата или загубата на близък човек от семейството. Има редица доказателства, че както вие така и бебето може да преминете успешно през този период. Например по време на атентата в Ню Йорк на 11 септември, 50 жени са били бременни, когато са загубили съпрузите си, а нито една от тях не е загубила бебето си въпреки тежката семейна драма;

 

* Секса по време на бременност увеличава риска от спонтанен аборт;

 

* Повдигане на по-голямото ви дете;

 

* Необходимо е при клякане да използвате мускулите на краката си за поемането на тежестта, а не чрез навеждане, когато тежестта се поема от кръстта. Това не е сериозна причина да мислите за спонтанен аборт, но ще Ви спести редица неразположения и болки.

 

* Спорт и тренировки - понякога тренировките помагат на Вас и бебето, но трябва да знаете, че пулсът ви не бива да надвишава 140 удара в минута и е нужно навременно прекратяване на тренировките ако усетите отпадналост или преумора.

 

* Лошо хранене - ако не се храните здравословно, вашето бебе ще ограби всичко което му е нужно а само вие сте тази, която ще пострада. Освен това рискувате да родите дете с ниско тегло или с проблеми в развитието. Но със сигурност не обвинявайте лошото хранене за спонтанния аборт.

 

* Нежеланото бебе - ако бременността ви е изненадала или сте си мислели за варианта аборт, това със сигурност не е причина за смъртта му.

 

Фактори предизвикващи усложнения, но не и спонтанни аборти:

 

* Автомобилни инциденти - бебето е добре защитено от околоплодните води и би следвало то да оцелее след автомобилна катастрофа. Освен ако майката не е преминала през серия сърдечни удари и продължително време без да диша. Незабавно след подобен инцидент посетете Вашия лекар, за да не тревожите допълнително от вероятността за спонтанен аборт.

 

Разбира се от всичко изброено, няма как да не попитаме каква е причината за загубата на бебето тогава?

 

Повече от половината аборти са причинени от хромозомни фактори, които са извън нашия контрол. Нищо не можем да направим за да предотвратим спонтанния аборт, но е добре да знаете, че вината категорично не е във Вас.

Коментари:

Jeniq

09.12.2009

ЗДравейте ,
до 11седмица нямах никакви проблеми .
Отидох да регистрирам бременсота си при и след направения от нея преглед , същата нощ прокървих обилно .Беше ми направен вагинален преглед .Вземане на секрет и цитона масака.След седмица кървенето спря .На в 16седмица отдидох на женска консултация и след прегледа лекартата ми останови разкритие .Изпрати ме по спешност в болницата за кщртаж ,но такъв не ми беше направен и след 2 дена ми се спука мехура .Бебето го носих ниско ,казаха ми че е нормално да е така след едно раждане.Имам дете на 3 години .Родено без проблеми естесвено .Ден преди консултацията ми почисвтах аквариума си може ли от него да сум получила натоварване или инфекция от водата ?

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Как да научите детето си да е самостоятелно

Как да научите детето си да е самостоятелно

Ако имате практиката да визуализирате непосредствените си планове и цели за деня, използвайки органайзер или...
Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Страхотна идея за бизнес за бременни и майки

Цели девет месеца сте се лишавали от нещо любимо, било то храна или напитка, и когато най-после този период...
Парти за разкриване пола на бебето – най-новият ритуал за очакващи родители

Парти за разкриване пола на бебето –...

Въпрос на време е да бъдете поканени на подобно парти, след като вече и у нас придоби широка популярност т.нар. Baby...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: