0-5 месеца

KAEDRA печеливши от игра 2 с награда Anti-colic шише BarbaBebe

KAEDRA печеливши от игра 2 с награда Anti-colic шише B...

На 02.10.2017 Bebok.eu съвместно с KAEDRA стартирахме съвместна игра, която за съжаление приключи, но дойде време да обявим и печелившият в нея.
Прочети повече
Ето как може лесно да къпете бебето си (Видео)

Ето как може лесно да къпете бебето си (Видео)

Ето какво е нужно, за да изкъпете вашето новородено бебе по представения във видеото начин
Прочети повече
От бебо за бебетата и техните щастливи родители

От бебо за бебетата и техните щастливи родит...

Не е ли невероятно как при все миниатюрните си размери, новородените бебета съумяват да будят толкова големи тревоги у родителите си? Ооо, почакайте, причината толкова много да се тревожим дали всичко с мъничкото същество е наред, е именно в неговите размери, крехкост и абсолютна безпомощност.
Прочети повече
Как избирате мокри кърпички за своето бебче?

Как избирате мокри кърпички за своето бебче?

Помогнете ни да узнаем, кои са най-важните и определящи фактори за избора Ви на бебешки мокри кърпички. Двадесет от всички отговорили ще спечелят, на томболен принцип, по един пакет със 60 кърпи от най-чистите почистващи кърпички в света Water Wipes.
Прочети повече
Водата – винаги до теб, докато кърмиш

Водата – винаги до теб, докато кърмиш

Водата и почивката са фундаментът на добрата лактация, и то когато между майка и бебето се установи пълна хармония на принципа на търсенето и предлагането (което означава бебето да суче толкова пъти и в такива количества, в които пожелае, като му се позволява да суче на по-малки интервали всеки път, когато иска да заяви по-големи количества).
Прочети повече
Бебешки еднократни пелени Бочко с хипоалергенни материали и суперабсорбент

Бебешки еднократни пелени Бочко с хипоалерг...

Като експерт в грижата за бебето, БОЧКО знае колко важно е многократното повиване. Освен качествената и позната козметика, БОЧКО помага и с бебешки еднократни пелени, които вече са с нов дизайн. Те са с подобрена мекота и в по- удобни и по-изгодни пакети.
Прочети повече
Има ли бебето ми къс френулум на езика или горната устна и какво да направя

Има ли бебето ми къс френулум на езика или го...

Добрата новина е, че с развитието на медицината, корекцията на късите френулуми става много по-лесно, безболезнено и с минимален период на възстановяване дори при бебета на няколко седмици, като вече и в България се извършват безкръвни лазерни корекции от специалисти-стоматолози.
Прочети повече
Летен празник за Световната седмица на кърменето в Северен парк в столицата

Летен празник за Световната седмица на кърм...

На 5 август 2017 година Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" организира събитие по повод Световната седмица на кърменето, отворено и подходящо за всички настоящи и бъдещи майки. Събитието е с начало в 10 ч. и ще се проведе близо до езерото в Северен парк.
Прочети повече
Бебето - вашия най-голям имитатор

Бебето - вашия най-голям имитатор

Често, дори няколко часа след като се роди, бебчето започва да подражава. Този странен, но чисто човешки начин за развитие е едно от нещата, които най-много развиват детския мозък. Именно чрез имитация и ние когато сме били малки сме развили мозъка си и сме станали това, което сме сега.
Прочети повече
Не давайте биберон на момченцето си - пречите на развитието му

Не давайте биберон на момченцето си - пречит...

Залъгалките могат да се отразят негативно върху емоционалното развитие на вашето дете поради причината, че мъниците се опитват да взаимодействат с околните чрез подражание, а с биберон бебока не може да прави това.
Прочети повече
Дай на бебето си най-добрата защита за кожата от Pampers

Дай на бебето си най-добрата защита за кожат...

Първото нежно докосване с новороденото е езикът на любовта, който свързва майката и бебето завинаги. Но кожата му трябва да е максимално защитена, за да може да изживява моментите, изпълнени с обич, пълноценно. От първия допир бебето се чувства най-добре в майчините прегръдки. Затова не е изненадващо, че майките искат детето им да бъде обичано и обгрижено. Всеки нежен допир - прегръдка, целувка или погалване - развива силно усещане за сигурност и увереност с родителите. Докосването е езикът, чрез който новородените общуват.
Прочети повече
Безплатен ултразвуков скрининг на недоносени бебета в Токуда  през цялата 2017

Безплатен ултразвуков скрининг на недоносе...

Записването деца до 1-годишна възраст, преминали интензивно лечение, започва от днес
Прочети повече
Безплатен ултразвуков скрининг на недоносени бебета в Токуда  през цялата 2017

Безплатен ултразвуков скрининг на недоносе...

Записването деца до 1-годишна възраст, преминали интензивно лечение, започва от днес
Прочети повече
Най-бързия и лесен начин за справяне с бебешките крусти

Най-бързия и лесен начин за справяне с бебеш...

По главичката на бебето ви са започнали да се появяват жълтеникави люспички и кожата се лющи. Някои го наричат бебешка кал, млечни корички или крусти, но е напълно възможно бебчето ви да ги има. И няма нищо страшно. Едно от най-добрите решения, които използваме ние за нашите деца е Colief Baby Scalp Oil. Препаратът представлява успокояващо и овлажняващо олио за кожа.
Прочети повече
Над 250 недоносени бебета ще преминат безплатен ултразвуков скрининг в Токуда

Над 250 недоносени бебета ще преминат безплат...

Неонатолозите ще преглеждат и изследват безплатно деца до 1-годишна възраст, които са преминали интензивно лечение след раждането си. Над 250 бебета ще имат възможността да преминат безплатен и щателен ултразвуков скрининг, който ще провежда отделението по Неонатология на МБАЛ „Токуда Болница София“ през 2016. Прегледите и изследванията са насочени към деца до 1-годишна възраст, които след раждането си са преминали интензивно лечение. Родителите, могат да запишат децата си на тел: 02/403 4000 или 02/403 4928. Самите консултации са всяка последна събота на календарния месец, като първите две дати за годината са 30 януари и 27 февруари.
Прочети повече
Безплатни ултразвукови изследвания на мозъка, бъбреците и слуха на бебета

Безплатни ултразвукови изследвания на мозъ...

Прегледите са насочени към деца до 6-месечна възраст, родени преди термин или с ниско тегло. Безплатни ултразвукови изследвания на мозъка, бъбреците и слуха на новородени бебета ще се извършват в Неонатологията на Токуда Болница София от 25 юли 2015 година. Безвредният и безполезнен ехографски скрининг е насочен към деца до 6-месечна възраст, родени преди термин или с ниско тегло до 2000 грама. Родителите, които желаят да запишат децата си за изследванията, могат да го направят на тел: 02/403 4000 или 02/403 4928.
Прочети повече
Как да успокоим бебешките колики?

Как да успокоим бебешките колики?

Ако нито една техника не ви помага да успокоите вашето бебе, вероятно то страда от колики. Не се тревожете! Предлагаме ви няколко трика, с които да успокоите бебето и да осигурите малко тишина у дома
Прочети повече
Първи ден у дома

Първи ден у дома

Несъмнено, най-щастливият момент за всеки родител е първият ден на новороденото у дома – момент, изпълнен с много радост и вълнение за цялото семейство
Прочети повече
Бебето ви има колики и плаче непрестанно? Спокойно – ето нещо на помощ!

Бебето ви има колики и плаче непрестанно? Сп...

При коликите бебето изпитва болки в червата и е изключително раздразнително. Заради това си е често явление непрестанния и необясним плач при кърмачетата. Изследванията на различни терапии, като смяна на кърмата със заместители, лекарствени терапии и разнообразяване на стойката на бебето са противоречиви. Да се съветва семейството "просто да изчака", както обикновено се прави не е достатъчно. Непрестанният плач може да навреди на връзката родител-дете, да бъде причина за дисхармония в брака и да увеличи риска от неправилно отнасяне с бебето.
Прочети повече
7 ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ЗА КЪРМЕЩИ МАЙКИ

7 ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ЗА КЪРМЕЩИ МАЙКИ

Разнообразието на първо място: менюто на кърмещата майка трябва да включва многообразие от храни. Приемайте пресни плодове, пълнозърнести храни, боб, зеленчуци, леко сварен ориз, месо, риба, масла, ядки, семена, млечни продукти. Правилен прием на риба: консумацията на 1-2 порции океанска мазна риба с високо качество (например херинга и сьомга) на седмица осигурява необходимите от 200 до 300 мг на Омега-3 ненаситени мастни киселини по време на кърменето. Риба като щука, марлини, риба тон или риба меч, които биха могли да имат високо съдържание на живак или други тежки метали и органични замърсители, трябва да се избягват.
Прочети повече
1 2 3 4 5 6 7 8
Тагове: 1 година, 3 месеца, 4 месеца, 5 месеца, Angelcare, Avent, BarbaBebe, Colief, Colief Baby Scalp Oil, HAMLET, KAEDRA, Pampers, Philips, streptococcus pneumoniae, Water Wipes, WaterWipes, акушерство, алергени, алергия, алкохол, анкета, антиколик, асистенция, атопичният дерматит, баня, баща, бащинство, бебе, бебето, бебето плаче непрестанно, бебешка кожа, бебешка храна, бебешки кърпички, бебешки плач, бебешко дупе, бебо, без памперс, без памперси, безплатни, безплатно, бейбифон, биберон, близнаци, боб, болест, болести, болка, болки, болки в корема, болки в червата, болно, БОЧКО, бременност, бременност с близнаци, букви, бъбреци, бъдеще, ваксини, вдлъбнати зърна, вещества, витамини, вкус, вода, вреди, вредни навици, вредно, възпитание, възраст, газове, глава, говор, горещина, грижа, гримаси, грип, гръбнак, гърди, движения, декларация, дете, детето, детски страхове, деца, добра форма, докосване, дрехи, думи, дъвчене, дълбок, ЕБХ, едномесечно, език, емпатия, ензими, Естествена Бебешка Хигиена, естествени материали, естествено почистване, желязо, жълтеница, забавление, заболявания, заешка устна, запек, започва, заспиване, захранване, зачервяване, защита, звуци, здраве, здравословно хранене, зеленчуци, значение, зърна, игра, играчки, игри, идеи, избор, изписване, изписване от родилното, имуноглобулин, ингвинална херния, интересно, инфекции, инфекция, истинско почистване на бебешката кожа, ка, кал, калций, Кандида, капки, капки Colief, капки за бебета, капки за колики, капки Колийф, кафе, книгата, кожа, Колиеф, колики, количка, комплект за изписване, комплект за новородено, копира, кошмари, крусти, кръвоносната, кувьоз, къпане, къремене, кърма, кърмаче, кърмачета, кърмене, кърмене веднага след раждане, кърмене на близнаци, кърмене при поискване, кърмеща майка, кърмещи майки, кърпички, лактация, лактоза, лекарства, леко сварен ориз, лечебни практики, лечение, лигавене, лющеща се кожа, лято, магазини, мазнини, майка, майчино мляко, масла, менингит, месец, месо, минерали, млечна ферментация, млечни корички, млечни продукти, мляко, мозък, мокри кърпички, мокри къчпички, момиче, море, наакване, награди, недоносени, недоносено, недоносено бебе, неонаталог, новородени, новородено, нос, носене, обрив, обриви, олио, Омега-3, опасности, орална моторика, организма, осиновено бебе, отглеждане, отделителна система, отит, очи, памперс, памперси, памук, памучни тампони, пелени, пеп, пие, планина, плач, плоски зърна, плюене, пневмония, повръщане, подражание, подсичане, подут корем, подхранване, пози, полезно, ползи, помощ, помощ при раждане, потенциалните, почивка, почистване, почистващи кърпички, правила, правилно, правилно хранене, преглед, прегледи, преглъщане, преждевременно родени, преждевременно родено, препоръка, препоръки, пресни плодове, причина за колики, причини, проблем, проблеми, протеини, психология, пушене, пълнозърнести храни, Пъпна, първа година, първи ден, първи месец, работа, раждане, раждане с близнаци, развитие, разнообразие, ракови клетки, ранното, растеж, режим, режим на сън, релактация, рефлекс, рефлекси, решение, риба, родилно, родители, Северен Парк, седене, седмица на кърменето, секретира, семена, сетива, синдром на даун, система, скалп, след бременност, след поява на детето, след раждането, следродилна депресия, слинг, слух, сок, сокове, спане, спарване, спокойствие, средно ухо, стомах, страх, страх от тъмното, страхове, събитие, съвети, съвместен, сън, сън на новородено, сънят при бебетата, сърце, съхранение, твърдо коремче, техники, течности, Токуда, Токуда Болница София, тренировка, тъмно, тютюневи изделия, тяло, у дома, удар, ултразвук, условия, успешно, успокоение, ухо, уши, форма, фотнес, френулум, хиперактивност, хипоалергични, хипогликимия, храна, хранене, храни, храносмилателна, храносмилателна система, цвета на очите на бебето, цвят, цезарово сечение, цигари, цинк, цитрус, череп, шестмесечна, шише за хранене, шумни игри преди сън, ядене, ядки

Акцент

 Кидс Декор - чантичка за детска кухня

Кидс Декор - чантичка за детска кухня

Днес ви представяме най-новият продукт на приятелите ни от Кидс Декор - чантичка за детска кухня с бродирано име...
Запознайте се с малкия сладур Гидеон, който изобретява играчки от тригодишна възраст

Запознайте се с малкия сладур Гидеон, който...

Гидеон Рейнолдс е едва на седем години, но вече е кандидат за два патента за своите изобретения. Гидеон е дори...
ЧУДНИТЕ ПЪТЕШЕСТВИЯ НА БАРОН МЮНХАУЗЕН

ЧУДНИТЕ ПЪТЕШЕСТВИЯ НА БАРОН МЮНХАУЗЕН

Любител на приключенията, барон Мюнхаузен предприема безброй пътешествия по суша, въздух и вода.

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: